Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Karl Kruuda visszatér a rally világbajnokságba a Drive DMACK Trophy Team színeiben. Az észt pilóta egy Ford Fiesta R5-öst fog terelgetni a június 9-12. között megrendezésre kerülő Szardínia Rallyn.

Kruuda utoljára a 2015-ös Lengyel Rallyn állt rajthoz világbajnoki futamon, ahol a WRC 2 kategória harmadik helyén ért célba az ME3 Rally Team Citroen DS3 R5-ösével. A 24 éves észt pilóta honfitársát, Sander Pärn-t fogja helyettesíteni, aki sem Svédországban, sem Portugáliában nem ért célba. Kruuda a Szardínia Rally után a lengyel és a finn futamon is lehetőséget kap, mielőtt Pärn az év végén visszatér a csapathoz.

160607 kruuda n2

„Szardínia mindig is az egyik kedvenc versenyem volt, és jól jön az, hogy pénteken csak rövid szakaszokat kell teljesítenünk, ami segít majd visszarázkódni a versenyzésbe.” –nyilatkozta Kruuda a wrc.com-nak. „Néhány évvel ezelőtt mentem már Fiestával, de ez most egy nagyszerű lehetőség, ezért keményen fogok dolgozni azon, hogy a lehető legtöbbet kihozzam belőle. Ott Tänak Portugáliában mutatott sebességéből látszik, hogy milyen jól működnek az új gumik, és mi is megpróbáljuk ezt bebizonyítani a WRC 2-ben.”

A DMACK ügyvezető igazgatója, Dick Cormack a következőket mondta: „Karl egy nagyszerű része a csapatnak, és biztos vagyok benne, hogy segít majd bemutatni a termékeinket a WRC 2-ben.”

A Szardínia Rally nevezési listája itt található.


További híreink a rally világából