Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyotánál gőzerővel dolgoznak a Yaris WRC-n, amellyel jövőre visszatérnek a rally világbajnokságba. A japán márka 2017-es World Rally Car-jával a csapat vezetője, a négyszeres rallyvilágbajnok, Tommi Mäkinen tette meg az első tesztkilométereket.

Mäkinen mellett Juho Hänninen is beült a volán mögé, és az ötnapos teszt alatt közel 1.000 kilométert mentek a Toyota Gazoo Racing Yaris WRC-jével.

„Nagyon különleges érzés volt, amikor először vezettem az autót.” –mondta Mäkinen az autosport.com-nak. „Úgy gondolom, hogy mindenkit meglepet az, hogy milyen jól ment minden már rögtön az elején. Nagyon-nagyon jó érzés volt vezetni az autót az elmúlt másfél hétben.”

160428 toyota n2

A teszt Közép-Finnországban, Mäkinenék puuppolai bázisának közelében zajlott, távol a kíváncsi szemek elől.

„Ez volt az első teszt, így természetesen van még min dolgoznunk, de rengetek olyan információhoz jutottunk, amik segíteni fogják a munkánkat. Az egész csapat nagyon boldog volt, amikor látták mozgásban az autót. Ez egy nagyon izgalmas időszak volt a számunkra.”

„Az autó most is megy, és minden rendben van vele. Hamarosan lesz még egy kocsink, mivel már építjük a második Yaris WRC-t, amellyel Dél-Európában fogunk tesztelni.”  -tette hozzá Mäkinen.


További híreink a rally világából