Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Elképzelhető, hogy Robert Kubica csak a Monte-Carlo Rallye-n fog rajthoz állni a 2016-os rally világbajnokságban. A korábbi Forma 1-es pilóta elismerte, hogy a szezonnyitó után nem lesz meg a keret a folytatásra, és ha a közeljövőben sem sikerül előteremtenie a megfelelő hátteret, akkor elképzelhető, hogy visszatér a pályaversenyzéshez.

Kubica a saját Ford Fiesta RS WRC-jét fogja terelgetni a jövő heti viadalon, amelyet az olasz BRC Racing Team fog felkészíteni. A múlt hétvégén a francia Alpokban már megtartották az első közös tesztet, azonban ez nem tartott sokáig, mivel a lengyel lecsúszott az útról és eltalált egy fát.

„Jelenleg nincs meg a programunk a szezon hátralevő részére.” –mondta Kubica az autosport.com-nak. „Még nem tudjuk, hogy mi lesz a Monte után. Beszéltem a szponzorokkal, és a többiekkel, de jelenleg ez az egyetlen rally, amire tervezhetünk.”

160114 kubica n2

„Ha maradunk a rallynál, azt másképp kell csinálnunk, mint az elmúlt évben – az őrjítő volt. Ez egész évre egy hatalmas elkötelezettséggel jár. Jobban preferálnám, ha nem állnánk rajthoz minden futamon, de arra a néhány versenyre jól felkészülnénk. Ugyanakkor elképzelhető, hogy valami mást fogunk csinálni és a szezon második felében lesznek egyéb lehetőségeink. Ez azt jelenti, hogy visszaülhetek egy pályaautóba. Ha ezt fogom tenni, akkor az összes időmet erre szánom majd – ez egy hosszú távú projekt lenne.  Most erre mégsem gondolok, inkább a Monte-Carlo Rallye-ra koncentrálok, és azon vagyok, hogy teljes mértékben felkészüljek erre a versenyre.”


Kubica a Monte-Carlo Rallye-n is a Pirelli abroncsait fogja használni, miután sikerült meghosszabbítania a szerződését az olasz céggel.

„A Monte-Carlo Rallye nagyon kiszámíthatatlan, és az időjárás is döntő szerepet játszik ezen a versenyen. A Pirelli abroncsaival, akár előnyt is élvezhetünk majd bizonyos körülmények között. Majd meglátjuk mi lesz. Bármi megtörténhet, de az célom, hogy hibamentesen teljesítsem a versenyt.” -tette hozzá Kubica.


További híreink a rally világából