Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb elárulta, hogy 2016-ban szeretett volna visszatérni a rally világbajnokságba, azonban a Citroen „becsukta előtte az ajtót”.

Mielőtt a francia márka és a kilencszeres rallyvilágbajnok útjai szétváltak, Loeb a harmadik WTCC-s szezonjára készült, és esély volt arra, hogy részt vegyen a 2017-es C3 WRC fejlesztésében is. Seb néhány világbajnoki futamon is rajthoz állt volna, de jelenleg az egyetlen verseny, ami a programjában szerepel, az a Dakar Rally.

160106 loeb n2

„A Monte nehezen jött volna össze a Dakar miatt.” –mondta Loeb az autosport.com-nak. „Most könnyű azt mondani, hogy részt vettem volna pár világbajnoki futamon; nem volt alkalmunk, hogy egyeztessünk ezekről a lehetőségekről, a döntés nagyon későn született meg. Ha felajánlották volna, teljesítettem volna egy vagy két versenyt a 2016-os szezonban.”


Loeb úgy gondolja, hogy bonyolult lenne visszatérnie a Citroenhez azután, hogy a PSA másik márkájával, a Peugeot-val egy teljes értékű szerződést kötött.

„Jelenleg teljes időben a Peugeot-nál vagyok, így nehéz lenne visszamenni a Citroenhez és bármit is csinálni ott. Nem hiszem, hogy lenne bármi esély, hogy újra rallyautóba üljek. Meg volt a lehetőségük, hogy megtartsanak, de becsukták az ajtót. Teljes szezont amúgy sem terveztem, de segítettem volna a fejlesztésekben, és akár pár versenyen is szerepelhettem volna.” –fejezte be Sebastien Loeb.


További híreink a rally világából