Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nem hivatalos információk szerint az M-Sport megválik Ott Tänaktól. Az észt pilótának így is megvannak a tervei a 2016-os szezonra. A 28 éves versenyző a DMACK Ford Fiesta RS WRC-jével szerepelhet a jövő évi rally világbajnokság néhány futamán.

A DMACK a következő szezonban már World Rally Carokkal venne részt a bajnokság egyes versenyein. A csapat egyik autóját Ott Tänak vezetné, míg a másik Fiestával a finn Jari Ketomaa szerepelne.
Ketomaa 2014-ben és 2015-ben is a DMACK R5-ös Fiestájával versenyzett a WRC 2-ben, ezalatt két futamgyőzelmet szerzett, és tavaly a második helyen zárta a kategóriát.

151126 tanak n2

Egyelőre sem az M-Sport, sem a DMACK részéről nem érkezett hivatalos bejelentés Tänak jövőjéről, de hamarosan ez is megtörténhet, mivel december 18-ig lehet nevezni a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyra.


Malcolm Wilson közben elismerte, hogy elgondolkoztak azon, hogy kövessék-e a Citroen példáját. Wilson mindig is azt állította, hogy csapata jövőre is ott lesz az összes versenyen, azonban a kínai futammal 14 fordulósra bővült naptár, és a Citroen döntése miatt elgondolkozott a folytatáson.

„Megértem a Citroen döntését. Már korábban is megemlítettem, hogy aggaszt a 2016-os naptár, mivel nagyon zsúfolt az időbeosztás, ráadásul a 2017-es autón is gőzerővel kell dolgoznunk. Jelenleg hiba lenne azt mondani, hogy nem nevezünk gyártóként a bajnokságba. Az a célunk, hogy ott legyünk mind a 14 futamon. Még nem hoztunk határozott döntést ezzel kapcsolatban, de butaság lenne, ha figyelmen kívül hagynánk azt az utat, amit a Citroen választott.” –nyilatkozta az M-Sport első embere, Malcolm Wilson.


További híreink a rally világából