Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Robert Kubica úgy gondolja, hogy ez lenne a legrosszabb időpont a rallys pályafutásának a befejezéséhez.

A lengyel pilóta a múlt hónapban még úgy fogalmazott, hogy két javarészt frusztráló, WRC-ben eltöltött év után, 2016-ban változásokat szeretne, így akár a pályaversenyzéshez is visszatérne.

Miután a bajnokság legtöbb futamát idén már másodszorra teljesítette, így nem örülne neki, ha feleslegessé válna az a tudás, amit eddig megszerzett.

151121 kubica n2

A múlt hétvégi Wales Rallyn a kilencedik lett a privát Ford Fiesta RS WRC-vel, de úgy érezte, hogy akár a top 5-be is befért volna, ha nincs a differenciálmű problémája, illetve nem kap defektet.

„Őszintén szólva, ez lenne a legrosszabb időpont a befejezéséhez.” –mondta Kubica. „Az utolsó öt vagy hat futamon úgy éreztem magam, mint egy érett rallyversenyző. Sok dolog, ami korábban megijesztett, most természetesnek tűnik a számomra, mivel már többször megtapasztaltam őket.”


„Amikor kényelmesen érzem magam a kocsiban, jobban vezetek, gyorsabb vagyok és sokkal inkább egy rallyversenyzőnek érzem magam, mint valaha. Az a tapasztalat, amit a versenyeken gyűjtesz, sokat számítanak, még akkor is, ha erre 12 hónapot kell várnod.”

Kubica nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy jövőre is WRC-zni fog, de hozzátette, hogy a megfelelő háttér és a kellő felkészülés nélkül még a szezonnyitón sem áll rajthoz.

„Monte-Carlo az a rally, ahova megfelelően fel kell készülnöd. Ez a verseny sok tesztet igényel különböző körülmények között, ami így elég költségigényes. Először is látnom kell, hogy megvan-e a pénzügyi háttér a felkészülésemhez. Ha megfelelően fel tudok készülni, ott leszek, ha nem, akkor maradok otthon.” -tette hozzá Robert Kubica.

forrás: wrc.com


További híreink a rally világából