Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota kedden bejelentette, hogy a négyszeres rallyvilágbajnok, Tommi Mäkinen lesz a WRC csapatuknak a vezetője. Az alakulat Toyota Gazoo Racing néven fog futni a 2017-es szezontól.

Mäkinen 1987 és 2003 között 139 futamon állt rajthoz, ebből 24-et megnyert. Négy alkalommal hódította el a bajnoki trófeát a Mitsubishi színeiben (1996, 1997, 1998, 1999).

A csapat elnöke, Akio Toyoda elmondta, hogy nagyon izgatott, hogy a finn legenda fogja vezetni a teamet. „Először 2013-ban találkozta Tommival. Abban az évben segített nekem a vezetéstechnikámon javítani. Végül sokkal többre tanított meg. Megmutatta a rally varázsát, és azt az összhangot, ami a járműfejlesztés és az autósport között van.”


„Tommi hatalmas tapasztalattal rendelkezik, továbbá rengeteg új ötlete van, amelyek a jövőben nagyon hasznosak lesznek a számunkra. Miután beszéltem vele, tudtam, hogy vele szeretnék dolgozni, mivel segíteni tud nekünk abban, hogy még jobb autókat gyárthassunk, így felkértem erre a projektre.” –tette hozzá Toyoda.

A Toyota januárban jelentette be hivatalosan, hogy visszatérnek a rally világbajnokságba a Yaris WRC-vel. A csapat már gőzerővel teszteli az autót. Több tesztpilótát is leszerződtettek, többek között Sebastian Lindholmot és Stephane Sarrazint valamint két fiatal tehetséget, Eric Camillit és Teemu Suninent.


További híreink a rally világából