Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

19 gyorsasági szakasz, több mint 313 kilométernyi versenytáv és 3 szuperspeciál vár a Lengyel Rallyn rajthoz álló 74 párosra.

A nevezési lista tetején a kétszeres világbajnok, Sebastien Ogier és navigátora, Julien Ingrassia neve szerepel. A francia páros két Volkswagenes csapattársa, Jari-Matti Latvala, és a napokban szerződést hosszabbító Andreas Mikkelsen sem hiányozhat a névsorból. A Citroen két DS3 WRC-vel vág neki a Mazuri-tóvidéken húzódó pályáknak, Kris Meeke és Mads Ostberg irányításával. A Hyundai négy pilótát küld harcba. Thierry Neuville és Dani Sordo mellett a Hyundai Motorsport N színeiben, Kevin Abbring és Hayden Paddon is bizonyíthat. Az M-Sport Fiestáival Ott Tänak és Elfyn Evans szállnak harcba a pontokért. A hazaiak egyik kedvence, a korábbi Forma-1-es pilóta, Robert Kubica is egy Fiesta RS WRC-vel áll rajthoz, akárcsak Martin Prokop és Lorenzo Bertelli.

150626 rajdpolski n2

A WRC2 mezőnye is népes lesz. Nasser Al-Attiyah, Yazeed Al-Rajhi és Julien Maurin is Ford Fiesta RRC-vel fog szerepelni Lengyelországban. Quentin Giordano egy Citroen DS3 RRC-vel nevezett a viadalra.

A lengyel szurkolók másik kedvence, az 1997-es rally Európa-bajnokság győztese, Krzysztof Holowczyc egy R5-ös Fiestát fog terelgetni. Jari Ketomaa és Nicolas Fuchs szintén R5-ös Forddal vágnak neki a sorozat idei hetedik fordulójának. Három Skoda Fabia R5-öst is láthatnak majd a szurkolók. Esapekka Lappi, Pontus Tidemand és Armin Kremer is a cseh márkával fog versenyezni. Stephane Lefebvre Citroen DS3 R5-tel, míg Bernando Sousa és Martin Koci Peugeot 208 T16-al vág neki a távnak.


A JWRC kategóriában kilenc páros fog küzdeni a pontokért. A Lukács „Csucsu” Kornél – Mesterházi Márk páros kihagyja a lengyel futamot, de a bajnoki tabellát vezető Quentin Gilbert rajthoz áll a Citroen DS3 R3T-vel.

A 72. Rajd Polski-ra nevezők névsora itt tekinthető meg.

A Lengyel Rally július 2-5. között kerül megrendezésre.


További híreink a rally világából