Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Andreas Mikkelsen több évre meghosszabbította a szerződését a Volkswagen Motorsporttal, ráadásul mindez a 26. születésnapján történt. A norvég pilóta az idei hat futamból négyen dobogós helyen végzett, és jelenleg a bajnoki tabella harmadik helyén áll.

„Nagyszerű érzés az, hogy a csapat meg van elégedve teljesítményemmel, és hogy folyatatni akarják velem a munkát. Köszönöm nekik, hogy továbbra is ennek a remek csapatnak a tagja lehetek. Ez megerősít abban, hogy jó úton haladunk, és egy pluszt ad majd a jövőben.” –mondta a fiatal norvég pilóta.

150624 mikkelsen n2

Mikkelsen navigátora, Ola Floene is aláírta a hosszabbítást az alakulattal. A versenyzőpáros 2011 óta része a Volkswagen családnak. 2011-ben és 2012-ben elhódították az Intercontinental Rally Challenge (IRC) bajnoki címet a Skodával, tavaly pedig a harmadik helyen zárták a világbajnokságot.


A Volkswagen Motorsport igazgatója, Jost Capito dicsérte norvég pilótáját. „Sok szép sikert ünnepelhettünk együtt az elmúlt két évben és ebben a szezonban. Biztos vagyok benne, hogy csak idő kérdése, hogy Andreas és Ola megszerezzék az első győzelmüket. Lenyűgözött minket Andreas tehetsége és az analitikája és taktikája, amivel a dolgokat megközelíti.”

A Volkswagen tavaly októberben Sebastien Ogeir-vel és Jar-Matti Latvalával már meghosszabbította a szerződést. Részleteket nem árultak el, de egyes hírek szerint 2016 végéig kötelezték el magukat mindketten a német csapat mellett.

forrás: wrc.com


További híreink a rally világából