Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Martin Prokop csapata gőzerővel dolgozik azon, hogy a 2015-ös specifikációjú Ford Fiesta RS WRC elkészüljön a rally világbajnokság soron következő futamára, a Portugál Rallyra.

A cseh pilóta eladta régi autóját, amellyel Argentínában a negyedik helyen ért célba, és Portugáliában már az új Fiestával áll rajthoz.

„Ez őrület! A verseny előtt egy héttel kapjuk meg a kocsit. Egyenesen Portugáliába megyünk vele, hogy kipróbálhassuk. Szerettem volna két napot tesztelni, de úgy gondolom, hogy csak egy alkalmunk lesz a verseny startja előtt.” –nyilatkozta Martin Prokop a wrc.com-nak.

150511 prokop n2

A Jipocar Czech National Team egyik mérnöke és két szerelője is elutazik a héten az M-Sport angliai bázisára, hogy segítsenek összerakni az autót.

„Az a tervünk, hogy péntekre végzünk a munkákkal, és akkor hétfőn már tudunk tesztelni Portugáliában.” –árulta el a csapat főnöke, Quirin Müller.


„Oké, Martinnak csak egy napja lesz, hogy összebarátkozzon az autóval, de a motort és az erőátvitelt leszámítva a kocsi nagy része ismerős lesz számára. A másik pozitív dolog, hogy a módosítások javulást jelenthetnek, így úgy gondolom, hogy Martin hamar meg fogja szokni a változásokat.”

„Talán nehéz lesz a negyedik helyért harcolnunk, mint ahogy azt tettük Argentínában, de ha a kocsi jól fog működni és nem lesz technikai hibánk, akkor ki tudja?” -tette hozzá Müller.

A Portugál Rally május 21-24. között kerül megrendezésre.  


További híreink a rally világából