Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai 2016-ra halasztotta az új i20 WRC bemutatását, és azzal a tervvel is felhagytak, hogy az új rallyautót a háromajtós változatban építik meg.

A csapat úgy tervezte, hogy az idei szezon második felében küldik először harcba legfrissebb ötajtós versenygépüket, azonban erre csak a 2016-os Monte-Carlo Rallyen fog sor kerülni.

150410 hyundaii20wrc

Michel Nandan, a csapat első embere a következőket mondta: „Abban bíztunk, hogy már idén sikerül bemutatnunk az új i20 WRC-t, de sajnos problémák akadtak a homologizációs ütemezéssel – ami a háromajtós utcai változattal kapcsolatos – ezért csúszik az egész programunk. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy továbbra is az ötajtós változatra koncentrálunk, ami a 2016-os Monte-Carlo Rallyen fog debütálni. Ezzel a döntéssel több időnk marad, és így az autó teljesítményével ott tudunk majd lenni, ahol akarunk. A jelenlegi i20 WRC-t is folyamatosan frissítjük, amitől azt várjuk, hogy dobogós helyekért harcolhatunk ebben a szezonban.”


Thierry Neuville és Kevin Abbring a napokban fejezte be az ötajtós i20 WRC spanyolországi tesztelését.

„A héten egy nagyon részletes teszten esett át az új generációs i20 WRC a spanyolországi Almeria régióban. Kevin és Thierry a motoron és a karosszérián dolgozott, valamint magaslati vizsgálatot is végeztek, ami segíteni fog az autó továbbfejlesztésében a 2015-ös évben.” -tette hozzá Nandan.


További híreink a rally világából