Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier egy 1232.5 eurós pénzbüntetést, valamint egy kétperces felfüggesztett időbüntetést kapott a Svéd Rallyn.

A francia pilóta a pályabejáráson használt Volkswagen Golffal hét alkalommal is túllépte a megengedett sebességhatárt. Ha a következő 12 hónapban ismét gyorshajtáson kapják, kétperces időbüntetéssel sújtja a versenybíróság.                                                                           

Svédországban a pályabejárás során 10 km/h-val alacsonyabb a megengedett sebesség, mint a többi futamon, így csak 70 km/h-val közlekedhettek a pilóták.

„Oké, valami nem stimmelt,” –mondta Ogier. „azonban ezen a hétvégén máshogy kellett értelmezni az előírásokat, és nagyon rosszul érintett, amikor odajöttek hozzám és mondták, hogy hibáztam. Ezelőtt még soha nem történt ilyen, és még figyelmeztetést se kaptunk.”

Ogieren kívül további hét pilóta kapott büntetést sebességtúllépésért. Jost Capitoék nem lebbeztek fel a döntés ellen.

150220 vwwrc n2

Ogier finn csapattársa, Jari-Matti Latvala idő előtt fejezte be a Svéd Rallyt. A WRC szabályzat 64.5.1-es bekezdése szerint a csapatoknak meg kellett nevezniük azokat a futamokat, ahol ugyanazzal az erőátvitellel és alkatrészekkel szerepelnek. Latvala a Svéd Rallyt, a Mexikó Rallyt és az Argentin Rallyt kapcsolta össze.


A finn pilóta a pénteki balesete után a Power Stage-n sem szerzett pontot, ezért a csapat kérésére a cél előtt feladta a futamot, így a soron következő Mexikó Rallyn szabadabban mozoghatnak majd a beállítások területén.

„Megpróbáltam pozitív maradni. Pénteken elkövettem egy hibát, ami után már nem volt esélyem harcolni a győzelemért. Ezután alkalmam nyílt, hogy kipróbáljak néhány új beállítást, ennek eredményeként megtanultam pár fontos dolgot.  Most már jobban megismertem az új Polot, ami még jobb lett. A szezon elején járunk, ezért még semmi nem dőlt el. A jelenlegi helyzetem minden bizonnyal előnyt jelent majd Mexikóban, ahol ismét támadni fogok.” –nyilatkozta Latvala.

A bajnokság állása két futam után:

1. Sebastien Ogier   53 pont
2. Thierry Neuville   30
3. Andreas Mikkelsen   30
4. Jari-Matti Latvala   19
5. Mads Ostbeg   14


További híreink a rally világából