Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier nyerte a 2015-ös rally-világbajnokság második fordulóját, a Svéd Rallyt. A francia pilóta mellé Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen állhattak fel a dobogóra.

A szombati napot Neuville zárta az élen a Hyundai-jal. Vasárnap három gyorsasági szerepelt a programban, köztük a Power Stage. A napot Sebastien Ogier kezdte a leggyorsabban, mivel megnyerte a Lesjöfors-i szakaszt csapattársa, Andreas Mikkelsen előtt. Az összetettben ekkor Mikkelsen ugrott az élre. A második gyorsaságin szintén egy Volkswagenes pilóta száguldott végig a leggyorsabban. Jari-Matti Latvala 1 másodperccel előzte meg Ogiert, és közel 5 másodpercet adott Mikkelsennek. Az összetettben továbbra is a Volkswagen norvég kiválósága állt az első helyen, Ogier pedig megelőzte Neuvillet.
A 16 kilométeres Power Stagen Mikkelsen rontott, Ogier pedig első időt autózott. A szakaszon Neuville volt a második leggyorsabb, harmadikként pedig Mads Ostberg teljesítette a távot.  

150215 wrc n2

„Micsoda győzelem! Nagyon büszke vagyok, hogy megcsináltuk. Az egész hétvégén gyorsabb voltam mindenkinél, de a rajtpozícióm nem volt a legjobb. Ez egy happy end!” –mondta a Svéd Rally győztese, Sebastien Ogier.

„Beleadtunk mindent, de eltaláltunk egy hófalat, amibe bele is ragadtunk. Megpróbáltuk, ez a legfontosabb. Remélem legközelebb több szerencsénk lesz.” –nyilatkozta a csalódott Mikkelsen.

A WRC 2-ben Jari Ketomaa diadalmaskodott, Eyvind Brynildsen és Valeriy Gorban előtt.
Szabó Gergőék az összetett 38. helyén zárták a svédországi futamot.


A Svéd Rally végeredménye:

1. S.Ogier – J.Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC)   2:55:30.5
2. T.Neuville – N.Gilsoul (Hyundai i20 WRC)   +6.4
3. A.Mikkelsen – O.Floene (Volkswagen Polo R WRC)   +39.8
4. O.Tanak – R.Mölder (Ford Fiesta RS WRC)   +2:26.0
5. H.Paddon – J.Kennard (Hyundai i20 WRC)   +3:31.5
6. E.Evans – D.Barritt (Ford Fiesta RS WRC)   +3:53.0
7. K.Meeke – P.Nagle (Citroen DS3 WRC)   +4:05.8
8. M.Prokop – J.Tománek (Ford Fiesta RS WRC)   +4:26.0
9. Y.Protasov – P.Cherepin (Ford Fiesta RS WRC)   +5:32.2
10. M.Ostberg – J.Andersson (Citroen DS3 WRC)   +6:50.9

38. Szabó Gergő – Borbély Károly (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +1:01:19.3

A bajnokság március elején Mexikóban folytatódik.


További híreink a rally világából