Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Dani Sordo kihagyja a jövő heti Svéd Rallyt, miután moutain bike balesetben eltörte a bordáit. A spanyol pilótát Hayden Paddon fogja helyettesíteni a havas versenyen.

Svédországban Kevin Abbring is bemutatkozik a Hyundai második csapatában a Hyundai Mobis WRT-ben.

150205 sordo n2

Az alzenaui alakulat vezetője, Michel Nandan elmondta, hogy Sordo csak a Svéd Rallyt hagyja ki és Mexikóban ismét harcba száll a bajnoki pontokért.

„Minden jót kívánunk Sordonak, és reméljük, hogy gyorsan felépül.  Mielőbb szeretnénk ismét autóban látni őt.  Úgy döntöttünk, hogy az lesz a legjobb, ha Dani nem áll rajthoz Svédországban, és így 100%-os állapotban utazhat el a Mexikó Rallyra.” –nyilatkozta Nandan.


2006-ban Sebastien Loeb hasonló balesetben törte el a vállát. A francia pilótának akkor ki kellett hagyni a hátralévő négy futamot, de így is megnyerte a bajnokságot Marcus Grönholmmal szemben.
A 2012-es Argentin Rallyn pedig Sordo helyettesítette Jari-Matti Latvalát, miután a finn pilóta síelés közben eltörte a kulcscsontját.

A Svéd Rally február 12-15. között kerül megrendezésre.


További híreink a rally világából