Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport bejelentette, hogy jövőre Ott Tänak lesz Elfyn Evans csapattársa. A fiatal észt pilóta idén Svédországban, Portugáliában és Walesben állt rajthoz a csapat Ford Fiesta RS WRC-jével.

Tänak 2012-ben teljes szezont ment az M-Sport színeiben. A Szardínia Rallyn a harmadik helyen ért célba, az év végi összetettet pedig a nyolcadik helyen zárta.
Idén elsősorban a WRC 2-ben szerepelt, de három futamon WRC-vel állt rajthoz. A Svéd Rallyt az ötödik helyen fejezte be, Portugáliában kiesett, a Wales Rallyn pedig a hetedik lett.

141121 tanak n2

„Tudom, hogy ez egy hatalmas kihívás és felelősség lesz, de készen állok, hogy szembenézzek ezzel a feladattal.” –mondta Tänak.

„Az első pár futamon majd meg kell találnunk a ritmust, de már régóta együtt dolgozunk az M-Sporttal és a Fiesta RS WRC sem lesz ismeretlen, így remélem, hogy hamar meglesz a sebességem. A legtöbb versenyről már vannak tapasztalataink, és szerintem lesznek olyan futamok, ahol igazán jól teljesíthetünk.” –tette hozzá a 27 éves észt pilóta.

„Mostanra egy igazi versenyző lett belőlem, így szeretném megköszönni Malcolm-nak, hogy ad nekem egy második esélyt. Keményen dolgoztunk ebben az évben és úgy gondolom, hogy bebizonyítottuk, mire is vagyunk képesek.” –fejezte be gondolatait Ott Tänak.


Wilson úgy látja, hogy pilótái képesek lesznek dobogós helyekért küzdeni.

„Kétségtelen, hogy Elfyn-ben és Ott-ban hatalmas lehetőségek vannak, így alig várom, hogy megmutassák mit is tudnak csinálni. Mindketten teljesítettek már teljes szezont itt a WRC-ben, és az egész csapat is motivált az áttörő teljesítmény lehetőségétől. Úgy gondolom, hogy mindketten képesek lesznek dobogós helyekért harcolni.” –nyilatkozta az M-Sport csapatfőnöke, Malcolm Wilson.


További híreink a rally világából