Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Elhalasztják az ERC idei harmadik futamát, a Sibiu Rallyt.

Romániában rendkívüli havazás van, és az előrejelzések szerint tovább romlanak az időjárási körülmények. A biztonság érdekében a szervezők törölték a versenyt.

A tervek szerint február 27. és március 1.-je között került volna megrendezésre a román futam. Most az illetékesek azon dolgoznak, hogy egy későbbi időpontban lebonyolíthassák a versenyt.

A gyorsasági szakaszok 75 százaléka a Déli-Kárpátokban zajlik, ami a tengerszint felett 1600 méterre van. A román meteorológiai szolgálat rendkívül erős havazást jelzett februárra, ami veszélyeztetné a versenyzők, a nézők és a lakosság biztonságát is. Az utak már most nehezen járhatóak, ami a mentőszolgálat munkáját megnehezíti.


A szervezők jelenleg az október 9-11. időpontot tűzték ki a futam lebonyolítására. Az Eurosport Events március 12.-én vizsgálja meg, hogy az őszi időpont megfelel-e az ERC futam megtartására.

A hétvégi lett futam után így egy hosszabb szünet következik. Görögország március 28. és 30. között ad otthont a bajnokság harmadik fordulójának.

További nemzetközi rally hírek