Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport jelenleg a rally-világbajnokságban szerepel az i20 WRC-vel, azonban most fontolóra vették, hogy egy R5-ös autót is építenek.

A Hyundai Motorsport sikeresen mutatkozott be idén a WRC színpadán, mivel rögtön az első szezonjukban a több dobogós hely mellett, egy kettős-győzelmet is elértek a Német Rallyn. Michel Nandanék most azt tervezik, hogy megépítik a dél-koreai autógyár R5-ös versenygépét.

141111 hyundai n3

Bár a projekt még korai szakaszában van, és a tervek sincsenek meg az Európa-bajnokságon való részvételhez, a Hyundai R5-ös programja nagy lökést adhat az ERC versenysorozatnak.


A csapat első embere, Michel Nandan a következőket mondta: „A Hyundai globális motorsport programjának a fő pillérét továbbra is a WRC jelenti. Azonban egyre több okot látunk arra, hogy a tudásunkat az R5-ös előírásoknak megfelelően is felhasználjuk. Meg fogjuk vizsgálni a lehetőségeket, és az idő választ fog adni, hogy mit tehetünk ezen a téren.”

Az M-Sport a Fiesta R5-el, a Peugeot Sport pedig a 208 T16-al szerepelt az idei ERC kiírásban. A Skoda Motorsport jelenleg is dolgozik a Fabia R5-ön, amelyet jövőre már éles körülmények között is láthatunk.


További nemzetközi rally hírek