Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Rosszul kezdték a szezont, de a második futamon már dobogón állhatott a Tenkes Rallye Team párosa. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt a BERÉNYI RACING által felkészített SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval az 57.Mecsek Rallye-n fog versenyezni a hétvégén, ahol több, mint 160 páros várja a futamot.

Az első versenyen kiestek, a másodikon a céldobogón álltak. A Velenczei Ádám - Vánsza Zsolt páros a harmadik versenyükre készülnek a szezonban. Pécsett folytatódik a HUMDA Országos Rallye Bajnokság. „Lehetett volna jobb eredményünk is Diósgyőrön, de örültünk, hogy a dobogóra állhattunk.” - mondta a harmadik futam előtt Ádám. „A pécsi pályákat - ha lehet - még jobban szeretjük, mint az ózdiakat. Ismerjük őket, szinte már minden irányból mentünk, bár mindig van olyan a programban, ami már régen volt, vagy mi pont nem voltunk rajta, de itt mindig jó versenyek vannak, azt reméljük, most is az lesz.”

A futam előtti felkészülésnek egyik része a teszt. „Míg a diósgyőri futam előtt alig volt lehetőségünk tesztelni, most ezt bepótoltuk, mentünk egy 70-80 kilométert. Nagyon kellett, hiszen számunkra ez új autó és mivel minden kocsi más, így ezt is ’be kell lakni’. Sokkal közelebb kerültünk hozzá, mint az előző futamon mentünk vele. Egy évben hat versenyt megyünk, azért ez nagyon kevés. Jó volt most ez a teszt.”

Nem csak az autót kell jól ismerni, a patinás verseny pályáit is érdemes volt a futam előtt felidézni. „Próbáltunk a pályákból is alaposan felkészülni, sok korábbi belső felvételünket megnéztük. Szerintem az erdei szakaszok lesznek a sorsdöntők és persze az, hogy kinek fognak jól sikerülni az esti gyorsok. Ezért is gondolom, hogy a péntek lesz a meghatározó! Aki ott előnyt tud kovácsolni, azt másnap már könnyebb lesz megtartani.”

Az előző futam - a pilóta elmondása szerint - már az elején elúszott a rossz gumitaktikával… „Szerencsére most a versenynapokra nem mondanak csapadékot, így talán könnyebb lesz a gumiválasztás. Elmegy pénteken az ORB2, ORB3 mezőnye előttünk, péntek-szombaton pedig a komplett Historic mezőny. Ennek megvannak az előnyei és a hátrányai is, bízom benne, hogy ezt is jól fogjuk majd tudni kezelni.”

Pécsett mindig szép környezetben, a Széchenyi téren állítják fel a rajt és céldobogót. „Most sem szeretnénk a dobogónál rosszabb eredményt elérni! Bízunk benne, hogy minél fényesebben tudunk majd szerepelni és sokan kilátogatnak a futamra!”

Kövesse csapatunkat a facebookon : https://bit.ly/VelenczeiVansza 

A csapat partnerei: BETONÚTÉPÍTŐ, Euroaszfalt Kft., Metalvision Kft., Közmű Alagút, DAEWOO Products, RAPID-BETON, STRAVIA, SIVA Group, ILKA TRANS, LEAD DESIGN, T.A.G. SERVICES, NORTH FORCE HUNGARY Kft., EFTECH, Gulf Lubricants Hungary, Good Safety, vedofelszerelesek.hu, HRT Spedition, GEOteam, Lehoczki Vagyonvédelem, KatiTrans, ERDA SZOLG, SRT Trans Kft., Amtest-Associatest Kft., SZAKI TRANS Kft.

Legfrissebb cikkek