Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A három nap alatt harmincezer néző követte a helyszínen a V-Híd Rally Hungary küzdelmeit. Őry Kornél, a szervezőbizottság elnöke ezen felül azt is elmondta, hogy nagyon pozitív nemzetközi visszhangot hozott a viadal, amely a HUMDA, a Széchenyi Egyetemi Csoport tagja, mint nemzeti promóter égisze alatt valósult meg.

Milyen visszajelzéseket kaptak a nemzetközi jogtulajdonostól a verseny után?

Összességében nagyon pozitív volt a visszhang a Nemzetközi Automobil Szövetség és a promóter részéről is: kiemelték, hogy biztonsági szempontból mindennel nagyon elégedettek voltak. Nyilván erre különös figyelmet is fordítottunk: a verseny előtti hetekben az FIA-val és a hazai hatóságokkal közösen különleges biztonsági intézkedéseket hoztunk.

Mennyire volt könnyű betartatni őket?

Fogékonyak voltak az emberek, a pályákon nagy fegyelmezettséget tapasztaltam. Betartották az utasításokat, és ha bármi gond volt, akár a biztonsági személyzet vagy a rendező rájuk szólt, nagyon gyorsan reagáltak.

Hányan látták három nap alatt a gyorsasági szakaszokat?

Nagyságrendileg harmincezren.

Többre vagy kevesebbre számítottak?

Nagyjából ennyire. Annak különösen örültünk, hogy a paralel pályán megtartott szuperspeciál ennyire jól sikerült. A promóter azt mondta, ilyen látványos show-t még világbajnoki futamokon sem gyakran látnak. Tévés szempontból ezzel a fény- és hangtechnikával elképesztően látványosra sikerült a péntek este, és még azt is hozzátették, nagy dolog, hogy fél éven belül két ilyen magas színvonalú rendezvényt össze tudtunk hozni, hiszen tavaly miénk volt az utolsó előtti futam Nyíregyházán, most pedig az idénynyitó Veszprémben.

Bármilyen jó egy rendezvény, mindig vannak fejlődési pontok: melyek ezek?

Talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy amikor vége van az eseménynek, szinte rögtön elkezdődnek a következő évi verseny előkészületei. Így van ez most is. A város visszavár minket, és ami jó hír, hogy sikerült a honvédséggel is nagyon jó kapcsolatot kialakítani, úgyhogy már a jövő hónapban leülünk a potenciális útvonalakról tárgyalni, így biztosan időben leszünk, és esetleg még izgalmasabb pályákon versenyezhetek Európa legjobbjai.

Ezek szerint marad Veszprém?

Igen, úgy gondoljuk, hogy Veszprém és környéke a következő években nagyszerű házigazdája lesz a Rally Hungary-nek, és szeretnénk a balatoni régiót is egy kicsit jobban bekapcsolni a versenybe. Ebben kiemelt támogatóink, a Sportoló Nemzet Program, a Nemzeti Sportügynökség, a HM Sportért Felelős Államtitkársága is egyetértenek, csakúgy, mint szponzorunk, a Szerencsejáték Zrt.

Ők mind támogatják a fiatalok sportját is, úgyhogy biztosan örültek annak a kezdeményezésnek, ami az ERC-sorozatban is újdonság, ugyanakkor nagyon is
előremutató. A Fit4Race programra gondolok, amely sikerrel debütált a junior kategóriában.

Tavaly kezdtük el felépíteni ezt a projektet, mert úgy gondoltuk, a junior párosokra ráfér a komplex versenyfelkészítés. Matics Zsolt, a Fit4Race program megálmodója csapatával kitelepült a szervizparkba, és ha kellett, a reggeli bemelegítésnél segített, ha kellett, az alvásproblémákkal küzdő pilótának adott hasznos tanácsot, ha kellett, a koncentrációt javította. A versenyzők részéről pozitív visszajelzéseket kaptunk, nekünk pedig öröm volt látni, hogy egy magyar csapat ilyen magas szintű szolgáltatást tud nyújtani.

Apropó versenyzők! Nekik, hogy tetszett a V-Híd Rally Hungary?

Amellett, hogy a Veszprém környéki pályák hírhedten kemények és sokan megküzdöttek a célba érkezésért, többnyire úgy nyilatkoztak a versenyzők, hogy élvezték ezeket a gyorsasági szakaszokat. Mabellininek volt egy nyilatkozata valamelyik szakasz céljában, amelyben perekig méltatta a futamot. Kiemelném az Európa-bajnoki címvédő Hayden Paddont, aki az utolsó szakaszon kapott egy defektet, és ezzel elveszítette a dobogós helyet, mégis úgy nyilatkozott, hogy ez minden szempontból nagyon jó verseny volt, és külön kiemelte a magyar szurkolók hozzáértését és szeretetét.

Legfrissebb cikkek