Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ahogy évek óta, az év végén most is a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros navigátora ül át a bal oldalra és tekergeti a kormányt.

Ugyan a Mikulás Rallye nem számít semmilyen bajnokságba, úgynevezett bulifutam, de Zsoltnak most fontos feladata is lesz, hiszen ő teszteli le a csapat jövő évi autóját, a Berényi Racing által felkészített SKODA Fabia Rally2 EVO-t, melyet a tervek szerint a következő szezonban használ majd a páros.Ahogy évek óta, az év végén most is a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros navigátora ül át a bal oldalra és tekergeti a kormányt. Ugyan a Mikulás Rallye nem számít semmilyen bajnokságba, úgynevezett bulifutam, de Zsoltnak most fontos feladata is lesz, hiszen ő teszteli le a csapat jövő évi autóját, a Berényi Racing által felkészített SKODA Fabia Rally2 EVO-t, melyet a tervek szerint a következő szezonban használ majd a páros.

Vánsza Zsolt újra magához ragadja a kormányt! A csapat navigátorának év végi jutalomjátékára idén is sor kerül a veszprémi központú Mikulás Rallye-n. „Hullámzó év volt, igazából a végére elengedtük, aztán mégis meg lett a harmadik hely, ami semmiképp sem lebecsülendő, hiszen azt gondolom, hogy nagyon erős a magyar bajnokság.” – mondta el a teszt után Zsolt az évértékelőjét. „A győzteseket jegyzik meg leginkább, úgyhogy továbbra is az a célunk, hogy bajnokok legyünk… Reméljük a következő szezonban ez is eljöhet.

Idén már a legújabb fejlesztésű SKODA Fabia RS Rally2-vel is versenyzett a Velenczei-Vánsza páros, most mégis a korábbi Fabia Rally2 EVO-val indul Vánsza Zsolt. „Ezzel az autóval és a Berényi Racing csapatával tervezzük a jövő évet! Úgy gondoljuk, hogy nem annyira kiforrott még az új RS aszfalton és nincs hozzá hosszú váltó, ami a magyar szakaszokra nagyon kellene, ugyanakkor az alkatrészárakban szemmel látható a különbség… Ezért ’visszaültünk’ ebbe a nagyon kevés kilométert futott Fabia EVO-ba, ami szinte új. Ez lesz a próbaútja nálunk!”

„Nagyon jól sikerült teszten vagyunk túl. Furák voltak az első méterek, de aztán kiderült, hogy miért… Számunkra új gátlók vannak az autóban, a korábbi setup nem jó hozzá… Ádám kintről azonnal megmondta, hogy nem jók az alapbeállítások, rugót, stabilizátort cseréltünk és minden kisimult.” – mondta mosolyogva a teszt után a navigátor-pilóta.

Borsfai Dávid fog navigálni a Mikulás Rallye-n Zsolt mellett. „Dávid jó barátja Ádámnak és a csapattársunknak, Strider Zolinak navigált idén. Nem mentünk még együtt, de már a teszten is hamar megtaláltuk a közös hangot, nagyon lelkes, ügyes!”

„Nincsenek világmegváltó álmaim” – árulta el a célkitűzéseit a futamra Zsolt. „Ez a futam nekem mindig egy karácsonyi ajándék, még ha a Mikulás hozza is… Élvezni szeretnénk. Tavaly már voltak elfogadható idők, amiken, ha idén tudok még kicsit javítani, akkor boldog leszek. Igazából ez az autó próbaútja, bízunk benne, hogy jó alapja lesz a következő szezonnak.”

A továbbiakról ennyit tudhatunk most: „Idén már nem megyünk többet, de jövőre az a terv, hogy amit megspórolunk a drágább autó bérlésén, azt teszt és versenykilométerekbe forgatjuk vissza.”

A Mikulás Rallye pályabejárása pénteken és szombaton zajlik, a veszprémi Megyeháza téren lesz a rajtceremónia és vasárnap a kislőtéren és a nagylőtéren lesznek megrendezve a gyorsasági szakaszok.

A verseny hivatalos honlapja: https://mikulasrally.hu/
Kövesse csapatunkat a facebookon : https://bit.ly/VelenczeiVansza 

A csapat partnerei:BETONÚTÉPÍTŐ, Euroaszfalt Kft., T.A.G. SERVICES, Metalvision Kft., Közmű Alagút, RAPID-BETON, STRAVIA, SIVA Group, Forvett, Confidenza, LEAD DESIGN, HungaroGUMI, NORTH FORCE HUNGARY Kft., EFTECH, Gulf Lubricants Hungary, Good Safety, vedofelszerelesek.hu, HRT Spedition, GEOteam, Lehoczki Vagyonvédelem, KatiTrans, ERDA SZOLG, SRT Trans Kft., Amtest-Associatest Kft., www.duen.hu

Legfrissebb cikkek