Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Herbst Rallye után ez úttal hazai környezetben áll rajthoz Gyarmati Ariel a Mitsubishi Lancer Evo IX-essel. A verseny most sem tétre megy a minisprinteseknek és licenszeseknek szervezett Árpádtető Rallyen, sokkal inkább az élményszerzés lesz a cél – szem előtt tartva persze a tisztes helytállást is. Kocsis György helyét a hétvégén 5 vendégnavigátor foglalja majd el a jobb1-ben.

Gyarmati Ariel: Hétvégén egy kis kitérőt teszünk, és rajthoz állunk egy „vendégbajnokságban”, az árpádtetői rallysprint keretein belül. A licenszes tesztkategóriában fogunk indulni, és a célunk, hogy partnerünket, a Real Garant munkatársait élményautóztassuk. A pályát tökéletesen ismerjük, hiszen a Mecsek Rallyenak az egyik kihagyhatatlan szakasza, Árpádtető és Remeterét között, így az itiner diktálására most nem lesz szükség, a vendégeknek tényleg csak élvezniük kell a hétvégét.

Hiába nem lesz tétje, ismét maximálisan készülünk a futamra. Ennek részét fogja képezni az is, hogy teljesen új itinert fogunk írni, hiába vannak meg több évre visszamenőleg is az előző, jól bevált változatok. A körülmények azonban évről évre változnak, már csak az időjárás miatt is, így szeretnénk a legalaposabban felmérni minden szegletét a pályának. Én pedig ez alapján igyekszem majd memorizálni a részleteket.

Mint ahogy eddig is bármikor, most is eredménycentrikusak vagyunk. Ugyanakkor olyan nagy ellenfelünk lesz, mint például ifj. Ranga László a Skoda R5-össel, akinek elég komoly fórja lesz hazai pályán egy ilyen technikával. Ennek ellenére szeretnénk minél gyorsabban menni és minél előrébb végezni a kategóriában. A hétvégi verseny pedig jó lehetőség is lesz nekünk arra, hogy teszteljük a Mitsubishi beállításait éles körülmények között a következő tétversenyre.

Kocsis György: Most először egyáltalán nem izgulok, hiszen a jobb1-et ezúttal 5 vendégünk fogja elfoglalni, mindannyian 1-1 szakaszt teljesítve Ariel mellett az Árpádtető Rallyen.

Szombat reggel mi a csapattal letudjuk a kötelezőket, mint az itinerfelvétel, valamint adminisztratív és gépátvétel, majd ezután viszonylag sok időnk lesz arra, hogy pályát járjunk, és a lehető legjobban feldolgozzuk az adott szakaszt mindkét irányba. Vasárnap reggel 7.30-kor pedig már kezdünk is.

Az itinerolvasás rejtelmeibe ez úttal nem fogjuk bevonni a vendégeinknek, szeretnénk, ha inkább átadnák magukat az élménynek, és élveznék a rallyzást. Mindössze pár jótanácsot adok majd nekik útravalóul, többek között azt, hogy úgy készüljenek, hogy most is él a gáz! Emellett minden szurkolót sok szeretettel várunk a helyszínre!

Legfrissebb cikkek