Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Várakozásaikon felül sikerült teljesítenie Gyarmati Arielnek és alkalmi navigátorának a 26. Herbst Rallyet. A Tankcsapda frontembere, Lukács Laci hamar felvette a mitfahreri tempót, hiba nélkül oldotta meg a feladatot. Mélyvízbe dobták, hiszen helyismeret hiányában Arielnek végig a diktált itinerre kellett támaszkodnia, de azt szokták mondani, teher alatt nő a pálma… Meg is lett az eredménye: a Gyarmati-Lukács duó az abszolút 12. helyre kormányozta be a Mitsubishit, valamint kategóriájukat is megnyerték.

Gyarmati Ariel: Sikerrel zárult a 26. Herbst Rallye számunkra. Két célunk volt: jól érezni magunkat, illetve a lehető legjobb eredményt elérni - hamár egy versenyen vagyunk. Úgy gondolom, mindkettőt sikerült elérnünk, hiszen a hangulat nem csak az autóban, de a szervizparkban is remek volt, ráadásul a 113 induló közül az abszolút 12. helyre kormányoztuk be Lacival a Mitsubishit, miközben a kategóriánkat is megnyertük. Gyakorlatilag csak WRC-k és R5-ös autók végeztek előttünk.

Lacinak villámgyorsan sikerült belerázódnia a navigátori szerepbe, végig itinerből mentünk, egy eltévedésünk sem volt. Ez a jó eredmény köszönhető tehát Laci pontosságának, illetve, hogy teljesen komolyan vette a feladatát, és már a felkészülésbe is mindent beleadott.

A rendezés most is kiváló volt, csúszás nélkül lezajlott az egész, a pályák pedig igazán élvezetesek voltak, főleg ebben a kellemes őszi időben, ami ott fogadott bennünket. Az autó tökéletesen működött, amihez ez úton is köszönjük a szerviz munkáját.

Lukács László: Egy régi álmom, vágyam teljesült most a hétvégén. Habár az autó és a pilóta nem, azért a navigátori feladat teljesen ismeretlen volt számomra. Igyekeztem tehát a legjobban felkészülni a versenyre, hogy a lehető leginkább tudjon rám, és az általam diktált itinerre hagyatkozni Ariel. Gyuri ebben nagyon sokat segített nekem, jó mentorhoz méltón. Ha ő, illetve ők mondják, akkor készséggel elhiszem nekik, hogy jól vettem ezt az akadályt. Nyilvánvalóan, ha ezt rendszeresen csinálnám, akkor biztosan sokkal jobban és pontosabban is ment volna, de így első lendületből meg vagyok elégedve én is a teljesítményemmel. Ráadásul ez a futam rögtön mélyvíz is volt egy, a fiúk számára is ismeretlen helyszínen, tempós szakaszokkal. Az abszolút 12. hely azonban önmagáért beszél, bizonyítja, hogy mindannyian, az egész csapat jó munkát végeztünk.

Hihetetlen módon élveztem ezt a hétvégét, s habár annyira friss az élmény, hogy konkrétan még nem beszéltünk róla, de bízom benne, hogy nem utoljára ültem Ariel mellett a rallyautóban. Ha lesz rá lehetőség, szívesen navigálnék neki újra egy versenyen.

Kocsis György: Már nem izgulok, a fiúk ügyesen lehozták a versenyt, egy kiváló rendezésű futamon. Egy dolgot tanácsoltam csak Lacinak: azzal törődjön mindössze, ami az ő dolga, arra ne figyeljen, hogy Ariel mit csinál, ne nézegelődjön az autóban. Ezt maximálisan be is tartotta, precízen diktálta az itinert. Volt így sebesség, szórakozás és sikerélmény is. Csapatrészről igyekeztünk mi is hozzátenni mindent, amit csak lehetett, de ez az abszolút 12. hely Ariel és Laci érdeme. Nagyon büszke vagyok rájuk. Él a gáz a továbbiakban is, mehet tovább minden a tervek szerint.

A következő futamunk az az Árpádtetői rallysprint futam lesz, ahol most sem én fogom elfoglalni a jobb1-et, hanem pár partnerünk. Csapatépítő tréning keretében, előfutóként fogjuk ugyanis megautóztatni őket a november 11-12-ei hétvégén.

Legfrissebb cikkek