Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Fordulatos nyíregyházi szezonzárón van túl a PSZA Motorsport csapata, nem minden úgy alakult számukra, ahogyan azt szerették volna, ám több bajnokságban is szereztek címeket.

„A IV. Rally Hungary-n zárult le a 2023-as bajnokság, ami az ERC szezonzáró volt egyben, ennek köszönhetően nagyon sok külföldi sztár is ellátogatott Magyarországra. A közel 180 kilométeres verseny központja idén is Nyíregyháza volt és a zempléni pályák adtak otthont a versenynek. Izgalmas és egyben nehéz hétvége elé nézett a csapatunk. Természetesen a megszokott csapatfelállás most is megvolt, Historicban Zsolnáék és Csukovicsék indultak. Zsolna Józsinak ezúton is szeretnénk gratulálni, hiszen megszerezték a bajnoki címet. Küzdelmes éven vannak túl, volt sok problémájuk, de mindig kitartottak és sosem adták fel. ORC-ben három párosunk indult, Tóth Barnabásék is jó hétvégét zártak, hiszen a 2WD+ kategóriában megszerezték a bajnoki címet. Helembai Zsoltiék nagy csatában maradtak alul, de a hírhedt P13 második helye lett az övék, míg Szőnyi Andrisék egy bagatell műszaki probléma miatt búcsúztak az utolsó körben, de a P12-es kategória harmadik helyén zártak. ORB-ben Berta László és Zagyva Dorka indult a Peugeot Kupában. Dorka korábban sosem indult ilyen változatos és hosszú versenyen, de azt kell, mondjam abszolút helyt állt és végül a kategória hatodik helyét szerezte meg. Nagyokat küzdött, de hiba nélkül ment végig, amihez gratulálunk neki. Berta Laci a bajnokságért ment, ám egy defekt az elején megpecsételte a sorsát, ennek ellenére nem adták fel, bár Laci szomorúan érkezett meg az első szervizbe. A csapat lelket öntött a versenyzőkbe és a végsőkig küzdöttek. A szervizben derült fény arra, hogy az intercooler megsérült, amit a csapat a TRT-től tudott szerezni. Érdekesség, a Peugeot Kupa összetartását bizonyítja, hogy a Berényi Racing, illetve Csoma András szerelői összefogva az utolsó tíz percben segítettek a csapatnak, hogy Laciék folytatni tudják. Ezúton is szeretnénk megköszönni ezt nekik. Hatalmas csapatmunka volt, ezért is szeretjük a rallyt. A defekttel elveszített időt nem sikerült ledolgozni, így Laciék idén is a Peugeot Kupa második helyén zárták az évet. Nagyon szép és jó verseny volt, a szervezők jól összerakták a programot. Jó volt, hogy először volt élő közvetítés, de sajnáljuk, hogy a Rally Rádió ebből idén kimaradt, hiszen nagyon jó látni, hogy a srácok mennek és élőben tudjuk őket követni. Nehéz év volt, de sok jó eredményünk született, sok szép emléket gyűjtöttünk be. Továbbra is csak azt tudom mondani, nekünk van a legjobb szerviz csapatunk, a legjobb médiás brigádunk, hiszen mindig kitűnő anyagokat kapunk. Szeretnénk minden versenyzőnknek gratulálni és köszönjük a bizalmukat, hogy ebben az évben is velünk dolgoztak” – árulta el Szabó Árpád a csapat koordinátora.

Köszönet a csapat együttműködő partnereinek: Virtech Labs Bt., Dolphio Technologies Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft., Interpasszív Kft., SZRV Racing Kft., Handball Family Bt., Wood Day Kertészeti Kft., Közbeszerzés Figyelő Kft., Netdragon Service Group Kft., ECON Consulting Kft., Solution 4 All Kft., Oroszlánszív Informatikai Zrt., Millers Oils Hungary, Matricakell.hu, FoliaZ.hu., GN Group Kft., Kormosadi.hu, SFR Parts Kft., BPracing.hu, Ten-Line Kft., Kulcsár-System Kft., MNASZ Tehetséggondozó Program, Wall Print Hungary Kft., Better and Better Bt., LOTTE Chemical Magyarország Kft.

Legfrissebb cikkek