Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A soron következő hétvégéken rendezik az összes bajnokság záró fordulóját. Először az ORB2 és ORB3 zárul Diósgyőrben, majd az ORB, ORC és a Historic Nyíregyházán.

Az I. Hell Diósgyőr Rally-ra készül a PSZA Motorsport csapata, ahol hat párost indítanak. A kiírtakhoz képest minimálisan változott a verseny programja, hiszen egy gyorsasági szakasszal kevesebbet fognak majd teljesíteni a párosok. Ezáltal két klasszikus pályán fog zajlani a küzdelem.

„Az ORB2 eleje elég kiélezett, öt párosnak van matematikai esélye a bajnoki címre. Sajnos Szetei Norbinak nem tudunk autót biztosítani, hiszen a győri balesetben eléggé megrongálódott a Citroen, ezért újra köszönjük ifj. Kanyik Anti segítségét, aki rendelkezésünkre állította a 208-as Peugeotot. Így Norbiék is ott lesznek Tellér Atiék és Endrődi Laciék mellett. ORB3-ban Kosztolányi Laci és Faragó Pisti indul majd a csapat színeiben. Mellettük a Teszt kategóriában Berta László indul, aki a Nyíregyházára tesztel. Bár még az autója nincs összerakva, mert a Peugeot motorja revízióra ment a Győr Rally után és bízunk benne, hogy a napokban a motort vissza fogjuk kapni. Izgatottan várjuk a hétvégét, hiszen biztosan eseménydús és izgalmas hétvége vár majd ránk Miskolcon” – összegezte gondolatait Szabó Árpád, majd kitért a Rally Hungary-ra is. „Egy héttel később irány Nyíregyháza, ahol az ORB, az ORC mellett a Historic zárja lesz az évet. Szerdán hivatalos teszt, aztán pénteken ünnepélyes rajtceremóniával indul a rendezvény. Lesz egy párosunk, aki innen hiányozni fog, sajnos Szombathelyi Petiék győri futamán olyan szinten károsodott a kocsi motorja, hogy Petiék nem lehetnek ott a rajtnál. Így a Historic mezőnyében Zsolna Józsi fogja képviselni a csapatot. ORC-ben három párosunk indul majd. Az egyik a hírhedt P13-omban Helembai Zsolt, akinek még van esélye a bajnoki címre, a másik a P12-ben dobogóért küzdő Szőnyi András, aki nagyon szereti a környék versenyeit és Tóth Barnabás a BMW-vel. ORB-ben a Peugeot Kupában lesz kiélezett küzdelem. A korábbi interjúkban elmondtuk, hogy a Zagyva család csapatban nevezett, hol Dorka, hol Lajos indul. Most Dorkára esett a választás, most megmutathatja, hogy mennyire rátermett arra, hogy egy ilyen hosszú versenyen is állja a sarat. Mellette Berta Laci a bajnoki címért harcol majd. Az ellenfelei a fiatal titánok, akikről tudjuk, nem adják fel. Mind Bertalan Marci, mind pedig Határ Attila nagyon gyorsak, mindent meg fognak tenni, hogy Laci előtt végezzenek. A lényeg számunkra, nyernünk kell a versenyt, és ha Marci a második, a powerstage-en nem szerezhet pontot. Ez biztosan kemény menet lesz. A szervezők nagyon kemény három napot raktak össze a versenyzőknek, amiből vasárnap a mezőny négy gyorsaságit, azaz 60 kilométer gyorsaságit teljesít majd szerviz nélkül.”

Köszönet a csapat együttműködő partnereinek: Virtech Labs Bt., Dolphio Technologies Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft., Interpasszív Kft., SZRV Racing Kft., Handball Family Bt., Wood Day Kertészeti Kft., Közbeszerzés Figyelő Kft., Netdragon Service Group Kft., ECON Consulting Kft., Solution 4 All Kft., Oroszlánszív Informatikai Zrt., Millers Oils Hungary, Matricakell.hu, FoliaZ.hu., GN Group Kft., Kormosadi.hu, SFR Parts Kft., BPracing.hu, Ten-Line Kft., Kulcsár-System Kft., MNASZ Tehetséggondozó Program, Wall Print Hungary Kft., Better and Better Bt., LOTTE Chemical Magyarország Kft.

Legfrissebb cikkek