Egy év után visszatért korábbi sikerei helyszínére a 43. Rally Internazionale del Casentino Mitropa Kupa versenyre a Solid Racing Team párosa, a Merencsics Árpád – Gerebitz Márkó páros.

„Velenje után maximálisan felkészítettük az autót és nagyon vártuk a toszkánai folytatást. Szerdán volt egy Mitropa Party, ahol mindenki ott volt. Nagyon jól éreztük magunkat, jókat ettünk és ittunk, az olaszok nagyon megadták a módját. Csütörtökön egy 1.2-es Fiat Pandával jártuk a pályákat, amiben biztosan jól nézhettünk ki Márkkal. A fölfelékben visszajött a Trabantos hangulat” – kezdte mosolyogva beszámolóját Merencsics Árpád. „A shakedown miatt csütörtökön voltak az átvételek, így péntek délután már tudtunk is menni a teszten. Az első két gyors sötétben volt, ahol szerintem egészen jót tudtunk autózni a Forddal. Másnap egy Mitropa Rally4-ben sikerült menni egy harmadik időt. Azt tudni kell, hogy borzasztóan erős mezőny volt, németek, szlovénok, olaszok és magyarok is voltak a kategóriában. A negyedik szakaszon egy visszafordító előtt kapcsoltam vissza egybe, amikor a váltóból érdekes hangokat hallottunk. Jött a szerviz, ahol a csapat azt javasolta, inkább álljunk ki, mint hogy nagyobb kárt tegyünk az autóban. Ez számomra nagyon nagy szívfájdalom, hiszen a második versenyen sem jutottunk el a célba. Nem tudjuk a váltó milyen állapotban volt mikor átvettük az autót, ezt eddig nem vettük le az autóról. Most ez jön, a szeptemberi versenyeink előtt mindenképpen meg kell oldanunk a problémát, hogy újra ott tudjunk autózni a mezőnyben.”

A csapat együttműködő partnerei:  Szegecs Patrol Kft., SeqOmics Kft., Ecoffice Technology Kft., Continental Group Kft., ZIPAR Hungary Kft., Tánci Kft., Nyilas GSM Kft., Evolution Consulting Kft. HR master., Innovitas Nonprofit Kft., Agrivál Kft., MT International Kft., Gazda Trans Kft., Novics és Társa Kft., Egrokorr Zrt., Aszú Étterem Kft., Dél-Projekt Kft., ERKOMM Kft.