Mindent vitt Krózser Menyhért pályafutása második KZ2-es versenyén az ausztriai Bruckban, ahol új pályacsúccsal szerezte meg a pole-pozíciót. Az elődöntőt, a döntőt és a szuperdöntőt is megnyerte, ráadásul mind a háromszor ő futotta a leggyorsabb kört. Az MHH kart Team versenyzője ennél többet nem nyerhetett volna egyetlen hétvége alatt.

40,219 másodperc, 105,622 km/h-s átlagsebességgel. Ez az új KZ2-es pályacsúcs a brucki SpeedWorld gokart pályán, amelyet Krózser Menyhért állított fel az MNASZ Gokart Országos Bajnokság harmadik futamán.

Menya idén váltott OK-ról KZ2-es kategóriára és már az első tesztjén is nagyon gyors volt. Májusban az első KZ2-es futama után úgy nyilatkozott, hogy a rajtot kell még gyakorolni és minden rendben lesz. Most beváltotta az ígéretét.

„Nagyon jó hétvégénk volt – mosolygott Krózser Menyhért. – Az előző verseny után Kecskeméten gyakoroltuk az állórajtokat és már akkor éreztem, hogy jó hétvégénk lesz.

Bruckban a szabadedzéseken esett az eső és volt felszáradós pálya is. Mind a kettőn sok tapasztalatot szereztem. Az időmérőn új KZ2-es pályacsúcsot futottam, ami lehetett volna még jobb is, hogyha a gyorskörömben nem kell előznöm.

Az elődöntőben az élről rajtolva nyertem. A döntő lett egy kicsit kalandos. Itt a rajtprocedúra hosszabb volt, mint amire számítottam, a motorom megszívta magát benzinnel és befulladt a rajt pillanatában, így visszaesetem a negyedik helyre. Három kör alatt jöttem fel az elsőre. A szuperdöntőben már megint rendben volt minden és 12 másodperc előnnyel nyertem.

Mindig jó dolog nyerni, főleg pályacsúcsot felállítani, de én már a következő feladatra koncentrálok. Úgy érzem, hogy elég gyorsan sikerült kitapasztalnom a KZ2 alapjait, most jöhet egy teszt Olaszországban, utána pedig komoly nemzetközi mezőnyben szeretnék bizonyítani.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények
Résztvevők: 7
Időmérő: 1. (pályacsúcs)
Elődöntő: 1. (leggyorsabb kör)