Mindössze öt gyorsasági szakasz jutott a Merencsics Árpád – Gerebitz Márk duónak a 38. Rally Velenje futamon. A Mitropa 4-es kategóriájának ötödik helyéről kellett kiállniuk.

„Új navigátorral vágtam neki a Rally Velenjének, ő korábban Ráti Gergőnek diktálta az itinert. Pályabejárás és az egyéb kötelező dolgok után részt vettünk a shakedown-on, ahol közel húsz kilométert tudtunk menni a Forddal. Kibéreltük magunknak a kategória ötödik helyét, minden szakaszon ott sikerült végeznünk. A gumik jól működtek, csak pár apró hibánk volt. Nehéz volt menni a kihordásos pályán, de bátrak voltunk és Márkkal egész jól tudtunk együtt dolgozni” – kezdte a beszélgetést Merencsics Árpád, majd hozzátette. „A második kör ötödik szakaszának végén Márk kérdezte, hogy mi az a hang, amit hall. A beíróban már láttuk, hogy füstöl az autó, majd megálltunk az etapon. Mikor kiszálltunk láttuk, hogy a géptető meg van égve és mikor felnyitottuk a motorháztetőt, láttuk, hogy a nagy hő hatására több minden megégett belül. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem gyorsaságin voltunk, hiszen ott akár le is éghetett volna az autó. Nem örülök, hogy kiestünk, viszont annak nagyon, hogy észleltük a problémát. Egyébként a versenyzést nagyon élveztük, sokat nevettünk, az is szuper volt, hogy a Kállai Tomiék mellett szervizelhettünk. A folytatásban a hazai Mecsek Rally kimarad, ha minden összejön akkor a Casentino Rally-n indulunk.”

A csapat együttműködő partnerei:  Szegecs Patrol Kft., SeqOmics Kft., Ecoffice Technology Kft., Continental Group Kft., ZIPAR Hungary Kft., Tánci Kft., Nyilas GSM Kft., Evolution Consulting Kft. HR master., Innovitas Nonprofit Kft., Agrivál Kft., MT International Kft., Gazda Trans Kft., Novics és Társa Kft., Egrokorr Zrt., Aszú Étterem Kft., Dél-Projekt Kft., ERKOMM Kft.