A HUMDA Országos Rally Bajnokság idén is visszatér Salgótarjánba és környékére, a Karancs-Medves tájaira

Az eredetileg tervezett időpontban, 2023. május 26-28. között zajlik a Salgó Rally, a HUMDA Országos Rally Bajnokság második fordulója. A szervizpark és a célceremónia Salgótarjánban lesz, a szakaszok a Mátrát és a Karancs-Medves tájait is érintik. Salgótarján idén is támogatja a verseny megrendezését.

Idén sem maradhat ki a versenynaptárból az 1974 óta létező Salgó Rally. A verseny a HUMDA Országos Rally Bajnokság második fordulója lesz, az ORB-, ORB2-, ORB3-, Historic-bajnokság futama. Azok az autók indulhatnak, amelyek megfelelnek ezen bajnokságok szabályainak, valamint a versenyzők rendelkeznek a szükséges licenccel.

A Salgó Rally központja, a szervizpark, a célceremónia és a verseny utáni parc fermé is Salgótarjánban lesz, itt a közönség is alaposan szemügyre veheti majd az autókat. A gyorsasági szakaszok a Mátrában és Salgótarján környékén zajlanak szombaton és vasárnap. Várhatóan négy különböző gyorsasági szakasz lesz a programban. A tervezet szerint a gyorsasági szakaszok össztávja 130 km körül alakul.
A verseny a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Rally Szakági Bizottsága, Salgótarján Megyei Jogú Város és a rendezői feladatokat ellátó TRP Events együttműködésében valósul meg.

„A Salgó Rally a hazai raliversenyzés egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező fordulója és a kelet-magyarországi autósport fontos helyszíne. A versenyzők idén is átélhetik a Mátrában található, páratlanul izgalmas gyorsasági szakaszokat és a szurkolók is találkozhatnak a sportág hazai legjobbjaival a kialakított nézői pontokon, valamint a salgótarjáni célceremónia során” – nyilatkozta Őry Tamás, a TRP Hungary ügyvezető igazgatója.

A Salgó Rally előkészületeiről és a versennyel kapcsolatos lakossági információkról a rendezők további tájékoztatást nyújtanak a helyi médiában, valamint a Rallycafe.hu-n.
230405 salgo rally n2
TRP Hungary: Minőségi élmények az autó-motorsportokban

A TRP Hungary az autó-motorsportok terén működő vállalkozásokból áll, kiemelt tagja a hazai sport- és szakmai rendezvények promóteri, társpromóteri vagy szervezői feladatait ellátó TRP Events, emellett a versenyzőmenedzseléssel foglalkozó Motorsport Talent Management (MOTAM) és a médiapiacon működő TRP Media is a portfólió részét képezi.

A vállalatcsoport 2015-ben jött létre Truck Race Promotion néven, a kezdetekben azzal a küldetéssel működött, hogy visszahozza a Magyarországra a kamionversenyzést, majd egyre nagyobb részt vállalt a hazai autó- és motorsport rendezvények fejlesztésében. Tevékenysége 2021-től bővült a MOTAM elindításával és a TRP Media első kiadványa, a Racingline.hu felvásárlásával.

A napjainkban már TRP Events névű rendezvényszervező divízió a Kamion Eb és fesztivál és más események mellett a Rally Hungary európa-bajnoki futam promótereként dolgozott és létrehozta a ZEG Rally Show-t is, ami 2022-ben az EnduroGP-világbajnokság zalaegerszegi fordulójával párhuzamosan zajlott, valamint telt házzal megrendezte a Superenduro GP of Hungary versenyt a Papp László Budapest Sportarénában. A sportesemények mellett a TRP Events szakmai rendezvények, konferenciák és roadshow-k lebonyolításában is nagy tapasztalatokkal rendelkezik, a szimulátorsportban is érdekelt a nemzetközi szinten is egyedülálló SIM Liga promótálása révén.