A Historic Rally Legend kategóriagyőzelmével és az abszolút kilencedik helyével tért haza a Merencsics Árpád – Kondella-Fülep Edina páros San Marino-ból.

„A program a csütörtöki esti challenge-el indult, ahol elől puhább, hátul keményebb gumival mentünk. Ez volt nálunk, ezért nem tudtunk gumiban nagyon variálni, utólag láttuk nem volt jó ötlet. A hátsó gumik nagyon gyorsan megmelegedtek, ezért orrtolósan mentünk” – kezdte a beszélgetést Merencsics Árpád, majd hozzátette. „Pénteken volt shakedown, ahol a rajt előtt felforrt a vizünk, a ventilátor állt meg, de egyet tudtunk menni. A szervizes srácok ezt a problémát megoldották, aztán jött a feketeleves, az autó húsz másodperc után leállt és nem akart beindulni. Nem tudtuk folytatni a shakedownt, mert az autót be kellett vontatni a szervizbe. Egész délután szereltünk, majd nagy küzdelem után sikerült megoldani az elektromos problémát is. Este kezdődött a verseny, de az első gyorsasági mindjárt etap lett. Nagyon sokat várakoztunk, de tudtunk menni a maradék gyorsaságikon. Reggel négyre értünk a szállásra, majd reggel viszonylag kevés alvás után kellett kelni. A szombat sem maradt el etap nélkül, de volt olyan szakasz is, amit ki kellett volna vegyenek, de ott újra nagyon sokat várakoztattak minket. A nap újra belement az éjszakába. A korábbi években is voltak hasonlók, de akkor jobban tudták kezelni a dolgokat. A kocsi jó volt, ahogy a nézők látványa is sokat adott vissza. Vasárnap már viszonylag gyorsabban zajlottak az események, a nézők is nyugodtabbak voltak. Volt ugrató, görögtűz meg minden, ami jobbá tette a napot. Edinával jól össze tudtunk dolgozni, és annak ellenére, hogy volt problémánk az autóval és nehezen ment a verseny, jól éreztük magunkat. Az eredménnyel elégedettek vagyunk, hiszen meg tudtuk nyerni a kategóriánkat és abszolútban a kilencedik helyen zártunk.”

„Maga a verseny hangulata az fantasztikus volt, viszont a sok állás és az etapok ezt némileg elrontották. Ami nagyon érdekes volt, hogy a nézők nem csak a gyorsasági szakaszokon voltak, hanem az etap útvonalakon is rengetegen vártak minket. Ez akkora plusz élményt adott, amit a mai napig alig tudunk kiverni a fejünkből. Szurkoltak, kiabáltak, lengették a magyar zászlót és görögtüzet égettek. Aki ezt nem éli át, az nem tudja elképzelni milyen. Nem csak Árpinak kellett sietnie, én is többször kellett, hogy szaladjak, hiszen annyira messze tudtunk csak megállni az időellenőrzőtől, hogy el kellett fussak odáig. Nagyon embert próbáló volt az is, hogy a verseny minden napja belement az éjszakába, viszont feledtette az élményt az, hogy a gyorsasági szakaszok nagyon jók voltak” – zárta a beszélgetést Kondella-Fülep Edina.

A csapat együttműködő partnerei: Raiker Kft., ATG&CO Kft., Dèl-Projekt Kft., SeqOmics Kft., Ecoffice Technology Kft., Dokutech Center Kft., Egrokorr Zrt., Evolution Consulting Kft., Innovitas Kft., C+D Mérnöki Kft., Agrivál Kft., Erkomm Kft., Gazda Trans Kft., Novics és Társa Közműépítő Kft., Nyilas Gsm Kft., Szegecs Patrol Security Kft., Nagyatád.