Beugró navigátorral vesz részt a kedvenc olaszországi versenyén Merencsics Árpád. A Mitropa Kupa idei hatodik állomásán a Casentino Rally-n Istovics Gergő diktálja majd az itinert.

Ötödik alkalommal vesz részt a Rally Internazionale del Casentino versenyen Árpi, sok szép eredményt ért már el korábban az olaszországi versenyen. Ez most új lesz neki, hiszen a Peugeot 208 Rally4 versenyautóval ez lesz a harmadik éles versenye és Gergővel sem indultak még együtt korábban.

„Sokadjára térek vissza erre a versenyre. Nem véletlen, hiszen Olaszország legszebb vidékén, Toszkánában van. Az ilyen gyönyörű tájakon versenyezni ez egy plusz hozzáadott értéket képvisel. Sajnálom, hogy az esti 36 kilométeres gyorsasági lerövidítették 21 kilométerre” – kezdte a beszélgetést Merencsics Árpád, majd hozzátette. „Vészhelyzeti megoldásként navigátor után kellett néznek, mert Edina nem tudott jönni. Így jött a képbe Gergő. Szereti a kihívásokat, ezért is fogadta el a kérésemet. Biztosan jól fogunk tudni együtt dolgozni, hiszen ő egy nagyon tapasztalt navigátor, aki már ült mindenféle autóban.”

Nem csak szép tájakon versenyeznek, hanem nagyon komoly mezőnybe is csöppenek bele. Ezért talán nem is az eredmény a fő számukra, egyszerűen csak szeretnék magukat nagyon jól érezni.

„Az a célunk, hogy átmenjünk a célon. Talán a Mitropa Kupa mezőnyében számíthatunk valamiféle serlegre, de az RC4-es kategória nagyon erős. Közel ötven páros nevezett, rengeteg Peugeot, Ford és Renault lesz, de ebben a kategóriában mennek a R3-as autók is, így az gondolom a Top20-ért is meg kell majd küzdeni. Három kör van és mindegyikben szeretnék saját magamhoz képest javítani. Nincsen semmi kényszer, semmi eredmény centrikusság, szeretnénk magunkat Gergővel jól érezni az autóban” – zárta a beszélgetést Merencsics Árpád.

A Rally Internazionale del Casentino csütörtökön a pályabejárással kezdődik, pénteken átvételek és rajtceremónia, szombaton pedig hét gyorsasági vár a mezőnyre.

A csapat együttműködő partnerei: Raiker Kft., ATG&CO Kft., Dèl-Projekt Kft., SeqOmics Kft., Ecoffice Technology Kft., Dokutech Center Kft., Egrokorr Zrt., Evolution Consulting Kft., Innovitas Kft., C+D Mérnöki Kft., Agrivál Kft., Erkomm Kft., Gazda Trans Kft., Novics és Társa Közműépítő Kft., Nyilas Gsm Kft., Szegecs Patrol Security Kft., Nagyatád.