Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Dobogós helyezéssel tért haza a horvátországi Opatija Rally-ról a Merencsics Árpád – Kondella-Fülep Edina duó.

A 2022-es kiírás harmadik Mitropa versenyére nagyon sok magyar páros érkezett, ahol a csapat versenyzőinek célja az volt, hogy tovább tanulják a Peugeot 208 Rally4 autót. Az eredmény hab a tortán, hiszen a Mitropa Rally Cup abszolút nyolcadik helyezése mellett a 2-es kategória harmadik helyét is megszerezték.

„A pályabejárással indult a hétvégénk, ahol esős körülmények fogadtak és ilyen időjárásra készültünk egész hétvégén. Péntek este kaptunk egy kis meglepetést, hiszen egyszer csak megjelent Kondella Peti és Oláh Zoli a szervizben, amire senki nem számított. Nagyon jó érzés volt, hogy az egész csapat a helyszínen tekintett meg minket” – kezdte a beszélgetést Merencsics Árpád.

A pályák reggel még vizesek voltak, de fokozatosan száradtak fel. A bátrabbak kockáztattak és felrakták a slick gumikat, a párosunk viszont a biztonságra is törekedett.  

„Jó verseny volt, az eredménnyel elégedettek vagyunk. Bár biztosan minden máshogy alakulhatott volna. Mi eső gumikkal kezdtünk, majd a következő körben csak előre raktunk fel slickeket. Idáig tapogatózás volt számunkra, majd amikor elhagytuk teljesen az eső gumikat, elkezdtünk gyorsulni. Persze lehettünk volna gyorsabbak is, de a pályabejáráson nagyon esőre készültünk, ha akkor nem esik, akkor fölé mondtam volna mindent. A későbbiekben erre jobban fogok figyelni, hiszen bármikor változhat az időjárás és jól kell lereagálni” – tett hozzá Árpád.

Egyébként Árpi és Edina bebetonozta magát a Mitropa kettes kategóriájában, ahol az első három körben mindig a harmadik helyen zárt. Az utolsó körre váltottak a második helyre, és ha még van egy szakasz akár a kategória második helyét is megszerezhették volna. Bár a csapat a tanulást tűzte ki erre az évre, az eredmény sem elhanyagolható.

„Köszönettel tartozom Edinának, aki egész hétvégén nagyon jól dolgozott. További köszönet jár Petiéknek, hogy kijöttek a versenyre, jó kis bulis hétvége jött össze nekik köszönhetően. Természetesen a partnereimről sem feledkezhetek meg, hiszen nélkülük nem tudtunk volna ilyen szép környezetben versenyezni” – zárta a beszélgetést Merencsics Árpád.

A páros a folytatásban kihagyja a Velenje és a Mecsek Rally-t is és az olaszországi Casentino Rallyra koncentrál. 2018 óta vesznek részt a versenyen, sok jó emléket hoztak már haza onnan és csak remélni tudják az idei lesz az eddigi legjobb.

A csapat együttműködő partnerei: Raiker Kft., ATG&CO Kft., Dèl-Projekt Kft., SeqOmics Kft., Ecoffice Technology Kft., Dokutech Center Kft., Egrokorr Zrt., Evolution Consulting Kft., Innovitas Kft., C+D Mérnöki Kft., Agrivál Kft., Erkomm Kft., Gazda Trans Kft., Novics és Társa Közműépítő Kft., Nyilas Gsm Kft., Szegecs Patrol Security Kft.

Legfrissebb cikkek