A pécsi Sopia-NET Szlalom versenyen zárta a 2021-es esztendőt a Horváth Rallye ASE versenyzője, Németh 8V Péter, aki ezúttal Spitzer Gábort kérte fel a navigátori szerepkörre.

Az első Hegyi szlalomra nagyon népes mezőny gyűlt össze, közel 150 páros rajtolt el a klasszikus hegyi pályán.

„A rendezők ötvözték a szlalom és a hegyi verseny alapjait, ami nagyon kecsegtető volt. Reggel mikor megérkeztünk mindenhol le volt jegesedve az út, sőt volt olyan rész, ahol hó volt” – kezdte a beszélgetést Németh 8V Péter, majd hozzátette. „Nagyon jól jött számunkra, hogy a nagyobb autók a mezőny végén rajtoltak és bizakodtunk, hogy mire mi megyünk, majd javulnak a körülmények. Pici változás lett is, de a jeges részek sok helyen megmaradtak. Mindezek ellenére egy nagyon jól sikerült rendezvénynek mondhatjuk.”

Petivel és Gabival kibabrált a technika, ami miatt úgy döntöttek inkább kiállnak, hogy ne tegyék tönkre az autót.

„A gyújtás megszakításunk adta meg magát és emiatt csak kuplunggal tudtunk volna váltani. Ezt úgy kell elképzelni, hogy mikor váltunk felfelé megszakítja a gyújtást. Ezért döntöttünk úgy nem bántjuk az autót már az év végén. Élveztünk az felfutást, nem az eredmény volt a lényeg. Sokat mosolyogtunk és jó volt a hangulat” – zárta a beszélgetést Németh 8V Péter.

A csapatnak ez volt az idei utolsó versenye és már a jövőre koncentrál. Újabb kihívást céloznak meg, szeretnének itthon és külföldön is versenyezni, és hogy azt milyen formában teszik, az egyelőre maradjon titok.

Köszönjük Partnereinknek: Jégszilánk Kft., Mirelit Mirsa Zrt., IEJ Zrt., Balogh Szerviz-Trans Kft., Dextron kft., Ak Steel Kft., Choko Kft., Fiscat Online Pénztárgép, Kereken-Oil Kft., Ikan Kft., Alox Kft., Prior Kft., Röplap Bt., KBT Dekor Hungary Kft., PSL Hungary Kft., Twolex Kft., Centrum Oil Kft., Gumicentrum Kft., Pannon Led Kft., Bervent Hő - és Légtechnikai Kft., Arrabona Konstrukt Kft., Maschinenring Magyarország Kft., Selmeczi és Társa Mérnöki Kft., Teherati 2006 Kft., Ecovictum Kft., TT Gumiabroncs Bt., Berger Stanc Kft., RodeoMAX Internet Szolgáltató, Lubricants Hungary Kft., Komprádor Kft., Stihl R-Agrikol Kft., Hiröstech Kft., Invu napszemüveg, Heavy Tools.