Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A hétvégén a Közép-Európai Zónabajnokságban (CEZ) szerepel Gyarmati Ariel és Kocsis György. A rallys duónak külön öröm, hogy a következő fordulót lakhelyük, Siófok testvérvárosában, Poreč-ben rendezik meg.

A Mitsubishis alakulat célja, hogy a CEZ2 kategóriában dobogóra állhassanak, és a lehető legelőrébb végezzenek abszolút értékelésben is, a verseny leintését követően.

Gyarmati Ariel: Október első hétvégén Siófok testvérvárosába, Poreč-be látogatunk, ahol rajthoz állunk a horvát és a szlovén bajnokság közös futamán. Ezen a helyszínen sem versenyeztünk még, de más pilótátoktól, navigátoroktól már hallottunk arról, milyen színvonalas a rendezés és milyen patinás környéken jelölik ki a gyorsasági szakaszokat. Izgatottan várjuk így a megmérettetést, külön tekintettel arra a jellegzetességre, hogy világos fényes fehéraszfalton kell majd autóznunk, ami teljesen más tapadást biztosít a kocsiknak. Ez is egy komoly feladat lesz tehát, hogy a körülményeknek megfelelően jól állítsuk be a Mitsubishit.

A legutóbbi versenyünkön, Nova Goricában nem csak a Mitropa Kupa, de a CEZ (közép-európai zónabajnokság) értékelését is megnyertük, és ezen felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy Poreč-ben is próbára tesszük magunkat és a technikát. Szeretnénk a kategóriánkban győzni, de jó lenne abszolútban is minél előrébb végezni. Ez utóbbira nem tudjuk, mik a reális esélyeink, hiszen még nevezési listát sem láttunk, de ha beférnénk a TOP5-be, már az hatalmas dolog lenne. A legfőbb cél most viszont a pontgyűjtés.

Kocsis György: Eddig két alkalommal, testvérvárosi meghívás alkalmából jártam Poreč-ben, így túl sok tapasztalatom nekem sincs erről a környékről. Próbáltunk azért felkészülni a versenyre belső kamerás felvételekből, ám az 5 szakasz közül csak kettőről találtunk videót, de az egyik így is több mint 10 éves felvétel. Így igazán majd a helyszínen tapasztalhatjuk meg, mi vár ránk.

Csütörtök reggel vettük fel az itinert, majd az egésznapos pályabejárással kezdődött a program. Péntek délelőtt lesz az adminisztratív és a technikai átvétel, majd délután rendezik meg a rajtceremóniát a tengerparti kikötőben, gyönyörű környezetben. Még aznap kétszer kell teljesítenünk egy gyorsaságit, és nagyon valószínű, hogy a második körre már sötétedés után kerül sor. Szombaton további 4 különböző szakasz alkotja majd a napirendet, melyeket kétszer kell teljesíteni.

Jó időt jósolnak hétvégére, szerencsére esőre nem kell készülni, de azért lesz nálunk minden, hogy semmi se érjen váratlanul bennünket. A sarkalatos pont inkább az lesz, hogy a felhordásos és a levágós részeken ne szerezzünk defektet – ez döntheti el majd ugyanis a versenyt. Ha ezt sikerül elkerülnünk, akkor esélyünk van egy jó eredményre. Mi mindent el fogunk követni ennek érdekében, a külső tényezők pedig reméljük, hozzásegítenek majd minket ehhez, ahelyett, hogy hátráltatnának. Nem lesz könnyű feladatunk így sem, az biztos…

Legfrissebb cikkek