Idei legnehezebb Clio Kupa hétvégéjén szerezte a legtöbb pontot Losonczy Levente.

Az MHH Kart Team versenyzője a számára korábban ismeretlen pályán, Poznanban, egy harmadik és – műszaki hiba után – egy ötödik helyet ért el, amivel egy pontra csökkentette hátrányát a bajnokság harmadik helyezettjéhez képest.

Lengyelországban, Poznanban folytatódott az ESET V4 bajnoki sorozat keretében megrendezett Bohemia Clio Kupa. Sem Losonczy Levente, sem csapata nem rendelkezett tapasztalattal erről a pályáról, míg ellenfelei nagy része már otthonosan mozgott rajta, ezért már a kiutazáskor tisztában voltak vele, nehéz hétvégéjük lesz.

„Még nem versenyeztem Poznanban. Technikás, jó pálya, leginkább a Pannónia-Ringhez tudnám hasonlítani – mondta Losonczy Levente. – Szimulátoron sokat mentem rajta, ami jó alapot adott. Csütörtökön összesen nyolc edzésünk volt, ami alatt a pálya vonalvezetését, az íveket könnyen meg lehetett tanulni, de a legjobb beállítások megtalálásához kevés volt.

Az időmérőn negyedik lettem, az első futamon egy nagyon merész manőverrel sikerült két autót is megelőzni, de egyértelműen tempó fölényben voltak és bedaráltak. A negyedik helyen álltam, amikor a bajnokságot vezető Filip Sandström defektet kapott, így sikerült a harmadik helyre feljönni.

A második futamunk volt a legküzdelmesebb. Csapattársamnak, Hatvani Bálintnak váltó gondja volt, éppen csak el tudott rajtolni. Az én autómon szombat este futóművet állítottunk, vasárnap reggel viszont elment a kormányközép, ezért balra húzott a kormány.

A második körben a második helyen álltam, amikor annyira eltolta az elejét, hogy elmentem egyenesen, ezt még sikerült megfogni, de két kanyarral később kicsúsztam. Eltartott egy darabig, mire újra tudtam indítani az autót. Addigra a mezőny elment, és továbbra is nagyon húzott a Clio balra, úgyhogy csak a célba érésre koncentráltam. Végül, némi szerencsével, ötödiknek futottam be.

Elég nehéz hétvégénk volt, de mindenképpen pozitívum, hogy egy új pályát tanultunk meg, és mivel idén először mind a két futamon célba értem, itt szereztem a legtöbb pontot. A bajnokságban nagyon közel vagyok a harmadik helyezetthez, de még a második sincs elérhetetlen távolságban. A következő versenyünk Grobnikban lesz, ahol tavaly nagyon jól szerepeltünk, remélem, ott még jobb hétvégét fogunk zárni.“

Losonczy Levente, MHH Kart Team
V4 sorozat, Bohemia Clio Kupa, Poznan (Lengyelország) 2021. június 11–13. eredmények:
Időmérő: 4.
1. futam: 3.
2. futam: 5.

Eset V4 Clio Kupa állása hat futam után:
1. Filip Sandström 134 pont
2. Erik Bertilsson 101 pont
3. Richard Meixner 62 pont
4. Losonczy Levente 61 pont
5. Yuuso Panttila 58 pont
6. Hatvani Bálint 53 pont