Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Május utolsó hétvégéjén a nemzetközi rallysorozat, a Mitropa Kupa is elrajtol. A szezonnyitót Szlovéniában, Velenjében rendezik, ahol nagyon sok magyar páros áll rajthoz.

Köztük a siófoki duó, Gyarmati Ariel és Kocsis György is, akiknek célja, hogy tisztességesen helyt álljanak külföldön is, a népes mezőnyben.

Gyarmati Ariel, Kocsis György: Már tavaly is szerettünk volna a Mitropa nemzetközi rallybajnokságban szerepelni, ám a járványhelyzet sajnos keresztülhúzta a számításainkat, és ez nem valósulhatott meg. Idén a magyar szezonnyitó után fogalmazódott meg bennünk újra a gondolat, hogy megadjuk magunknak újra a lehetőséget, hogy külföldön versenyezzünk. Semmiről sem maradtunk le, hiszen a koronavírus miatti intézkedések miatt törölték előbb az osztrák, majd a horvát futamot is, így a mostani, szlovéniai Velenjében rendezett verseny lesz a 2021-es nyitóforduló.

Kíváncsian várjuk, milyen az itteni légkör, hova lesz elég a tudásunk. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a pályák teljesen ismeretlenek, az ellenfelek pedig újak és erősek. Óriási kihívás lesz ez nekünk, rengeteg minden múlik a pályafeldolgozáson. Belső kamerás felvételekből próbáltunk tájékozódni a körülményekről, és azt állapítottuk így meg, félig látatlanba, hogy a pályák zseniálisak, ugyanakkor nehezek, hiszen kanyarokkal tűzdeltek, de nagyon kevés az etap, ami felpörgeti majd az egész hétvégi programot. Más, korábban itt indult versenyzőktől pedig azt hallottuk, hogy a szervezés is parádés. Nagyon népes a mezőny, nem csak a kategóriánkban, de az abszolút értékelésben is, ráadásul rengeteg magyar induló is van.

Pénteken a gépátvételeket és a pályabejárást tudjuk le, szombaton pedig egy napba sűrítve teljesítjük az egész versenyt. Szeretnénk minél jobban teljesíteni, de így előre nehéz konkrét célokat megfogalmazni. Nem túlzás azt állítani, hogy még célba érni is komoly feladat lesz, főleg, hogy szombatra 80%-os valószínűséggel esőt jósolnak, ami a fehér aszfalton okozhat érdekes, csúszós szituációkat. Bízunk benne, hogy meg tudunk birkózni a feladattal, és a felkészített autónk is végig ki fogja bírni ezt a megpróbáltatást. Semmi esetre sem szeretnénk kudarcot vallani. A saját tempónkban, biztonságos, de gyors ütemet szeretnénk felvenni, és így – remélhetőleg – minél jobb helyezést elérni.

Közben már egy kicsit előre is gondolkodtunk: a Mecsek Rally ugyanis nem csak magyar bajnoki, hanem Mitropa Kupa forduló is lesz, amin mindenképp indulunk. Ezután pedig el tudjuk majd dönteni, hogy melyik utat válasszuk idén.

Legfrissebb cikkek