Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Dobogós reményekkel vágott neki Losonczy Levente a Central European Rotax Max Challenge első fordulójának a csehországi Trinecben, de a szerdán megkapott második védőoltás alaposan próbára tette. Az MHH Kart Team versenyzője azonban nem adta fel, hősiesen küzdött, és SeniorMaxban megszerzett nyolcadik helye és 41 bajnoki pontja most felért egy győzelemmel.

„Szerdán kaptam meg a második védőoltást – mesélte Levi. – Az első után nem volt semmi bajom, de most reggelre belázasodtam, és egész hétvégén nagyon gyorsan elfáradtam.

Pénteken a hivatalos edzésen ahogy elkezdtem gyorsulni, két–három kör után éreztem, hogy elfogy a levegőm és az energiám. Szombaton esett az eső, ami segített, hiszen ilyenkor kevesebb erőhatás ér.

Vasárnap reggel megint kezdődött elölről a fáradság. Az időmérőm nem is sikerült valami fényesen, csak 11. lettem. Az elődöntőben a rajtnál jó döntéseket hoztam, sikerült pár pozíciót nyernem, és feljöttem a hatodik helyre. A döntőre és a szuperdöntőre azonban nagyon elfogyott az erőm, 10. és 12. lettem. Az utolsó futamon már csak arra tudtam koncentrálni, hogy megtartsam a pozíciómat, és csak azért is meg akartam mutatni, hogy be tudom fejezni a versenyt.

A bónusz kupán elért eredmények alapján szerettem volna Trinecben a dobogós helyekért küzdeni, de meg kell hogy mondjam, ezért a nyolcadik helyért most sokkal jobban meg kellett dolgoznom, mint normális körülmények között egy dobogóért. De hát ilyen az élet, ilyen a sport.

Megpróbálom ebből a hétvégéből is a legtöbb pozitívumot meríteni. Végülis van a CEE-ben 41 pontom, amit a következő versenyeken gyarapíthatok. Most még éhesebb vagyok egy dobogós helyezésre. Június végén Kecskeméten folytatódik a CEE, amelyik pályát nagyon jól ismerem. Előtte lesz Poznanban Clio Kupa futamom, remélem pár nap pihenés után visszanyerem az erőmet, és mind a két versenyen megmutathatom a tudásomat.

Köszönöm mindenkinek, aki ezen a nehéz hétvégén mellettem állt! Hamarosan találkozunk.“

EREDMÉNYEK

Losonczy Levente, MHH Kart Team, SeniorMax
Összesített eredmény: 8.
Szuperdöntő: 12.
Döntő: 10.
Elődöntő: 6.
Időmérő: 11.
Résztvevők: 17

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., medVie GmbH, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Legfrissebb cikkek