Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Tűkön ülve várja a hétvégi Sopia-NET Orfű Rallyet a Solid Racing Team Hondás párosa, a Kondella Péter – Szilassy Arnold duó.

A srácok az idei évre újra a Mitropa Kupás indulást tűzték ki célul, ám ahogy tavaly, idén is a hazai bajnokságban indulnak majd, annyi változással, hogy az Országos Rallye Challenge 2WD-s táborát gyarapítják.

A 2020-as Eger Rallye előtti programozáson csapágyas lett a Honda motorja, ezért egy gyengébb motorral teljesítették az évet. Még akkor megrendelték az új dugattyúkat, amiket karácsonyra meg is kaptak.

„A téli felkészülés alatt megépítettük a Honda új motorját, ami végre olyan lett, mint régen volt. Ezután következett a programozás Csehországban, ahol egy nagyszerű programot készítettek és most az alsó tartományban is jól működik az autó. Még nagyon keveset mentem a kocsival, ezért nagyon várom, hogy éles körülmények között is ki tudjam próbálni. Erre egy tökéletes alkalom az orfűi verseny, ahol a teszt kategóriát fogjuk népszerűsíteni” – kezdte a beszélgetést Kondella Péter.

Nem volt tervben az orfűi indulásuk, de így hogy időben elkészültek és a motorjuk is jól sikerült szeretnék kipróbálni. Orfűn nincsenek bajnoki pontok, csak az óra ellen versenyeznek majd, így ezt betudhatják szezon előtti tesztnek is.

„A 2018-as egri verseny óta nem volt egy tiszta versenyünk sem, mert a technika ördöge mindig közbeszólt. Most van egy jó alapunk, már csak rajtunk múlik, mit kezdünk vele. Szeretnénk visszavenni a saját tempónkat” – tette hozzá Péter.

Orfűn kilométereket gyűjtögetnek, majd keresik a lehetőségeket az egri versenyig, hol tudnának még menni.

„Mikor megterveztük az idei szezonunkat, akkor Egerre, Pécsre és Mórra gondoltunk, de minden eredményesség függvénye. Ha jól teljesítünk, nem zárjuk ki, hogy ott legyünk az összes aszfaltos futamon” – zárta a beszélgetést Kondella Péter.

A 2021-es Sopia-NET Orfű Rallye-t április 10-11 között rendezik meg, ami a járványügyi szabályok miatt nézők számára nem látogatható.

A csapat együttműködő partnerei: ATG&CO Kft., Best-Vill 2000. Kft., C+D Automatika Kft., CorVinum Zrt., Dokutech Center Kft., Ecoffice Technology Kft., Egrokorr Festékipari Zrt., Evolution Consulting Kft., Hancosy-X Kft., Huniper Permetező Kft., Innovitas Nonprofit Kft., Ital Logisztika Kft., Koós-Wéber Kft., Raiker Kft., Seqomics Kft., Tower-Tech Kft., Labnet Hungary Kft., Global-Union Kft. – Kyocera.

Legfrissebb cikkek