Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Gyarmati Ariel és Kocsis György magabiztos, okos autózással végig maga mögött tudta tartani az ORC mezőnyét, így – ha csak egy kis lépéssel is, de – közelebb kerültek az év végi bajnoki reményekhez.

Gyarmati Ariel: Csütörtökön, a hivatalos pályabejárással kezdtük meg a Rally Hungary futamát. Volt olyan szakasz, ami teljesen új volt számunkra, de akadt olyan is, amelynek az itinere már megvolt, csak finomítanunk kellett rajta. Úgy gondolom, jól felkészültünk a derbire, és az autó is a lehető legjobb bőrben várta a rajtot. Ezt már a prológon be is bizonyítottuk, hiszen nem csak kategóriában, de az ORC értékelés szerint is a legjobb időt értük el.

Szombaton nyolc gyorsasági szakasz várt ránk két körben – míg az első világosban, addig a második már sötétben zajlott. Nagyon veszélyes volt a versenyzés – esti körülmények között fokozottan –, hiszen a padkavédelemre nem sok figyelmet fordítottak. Mostanság ugyanis bójákkal és táblákkal jelölik, hol és hogyan kellene fordulni az úton, amely sok esetben nem marad a helyén, így pedig életveszélyes szituációkat tudnak teremteni.

Az első menetben sikerült annyi előnyt szereznünk, hogy a nap másik felében már igazából csak ezt kellett okosan beosztanunk és megtartanunk. A taktikát sikerült jól követnünk, minimális problémák voltak csak, amelyek hátráltattak bennünket. Ilyen volt például az is, hogy sötétben állandóan lekapcsolt a lámpánk, így míg az egyik kezemmel kormányoztam, addig a másikkal folyamatosan fel kell nyomnom a kapcsolót. Ráadásul kétszer még defektet is kapott az autó, de mindannyiszor megúsztuk, hiszen a gyorsasági alatt nem lassított minket, a beíróban, illetve az etapon vettük csak észre, hogy ereszt a gumi.

De minden jó, ha jó a vége! Köszönjük szépen a szurkolóknak a biztatást, öröm volt látni, hogy ennyien kilátogattak a pályákra.

Kocsis György: Nem volt könnyű verseny a hétvégi, de nekem kifejezetten tetszett. Igazi kihívás volt, főleg, hogy nagyon a komfortzónánkon kívül esett, amikor 3 fokban kellett versenyeznünk. Külön öröm, hogy amikor sietnünk kellett, és az első körben igazán nyomtuk a gázt, akkor a nemzetközi mezőnnyel is egybevetett nagy abszolútban a 21. helyen álltunk. Ez egyben azt is jelenti, hogy a magyarok között a legjobb 5.-ek voltunk, az ORC értékelését pedig magasan vezettük végig.

Az első körben még csatáztunk az idővel és az ellenfelekkel, de a másodikban már annyi műszaki hibával küzdöttek a többiek, hogy kényelmes előnyre tettünk szert, és onnantól már csak elveszíteni tudtuk volna ezt a futamgyőzelmet.

Rongits Attiláék így is bejöttek mögöttünk másodiknak, úgyhogy csak minimálisat faragtunk a hátrányunkból, de legalább valamennyit csuktunk az ollón. Továbbra is a 2. helyen állunk, csak nagyobb előnnyel a 3. pozícióban lévő Bacsa Tamáséktól. Ez is sokat számít, hiszen még az ezüstéremért is meg kell küzdeni – habár az arany jobban csillogna számunkra is. Minden a Mikulás Rallyn fog eldőlni, már ha a fokozott intézkedések keretében még meg tudják rendezni, akárcsak nézők nélkül is.

Legfrissebb cikkek