Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Pályafutása legnehezebb Junior mezőnyében mérkőzhetett meg Krózser Menyhért, az olaszországi Adriában, ahol a Rotax Max Euro Trophy harmadik fordulóját rendezték.

Az időmérőt a hirtelen megérkező eső nehezítette, amin Menya a 23 fős mezőnyből a 18. helyen végzett. Az előfutamok során sikerült javítania és a 11. helyen jutott az első futamba. Itt egy ütközéssorozatba keveredett, amely miatt két büntetést is kapott, így a második futamban a 20. helyről rajtolt. Innen küzdötte fel magát az igen előkelő 10. helyre.

„Menya nagyon sokat fejlődött az idén a Junior kategóriában, ezért döntöttünk úgy, hogy az év végén megméretjük a legerősebb Rotax sorozatban, a Euro Trophyn – mondta Kurgyis Róbert, az MHH Kart Team coacha. – Csapatszinten is nagyon készültünk a versenyre.

Szerdától edzettünk a pályán, volt olyan szabadedzés, amin Menya második idővel zárt. Az időmérő előtt esett le az eső. Mivel csak öt perc állt a versenyzők rendelkezésére nagy előnyt jelentett, ha valaki már a legelején be tudott menni és öt kört futott. Az új vizes gumik ugyanis körről körre jobban tapadtak. Menyának nem jól jött ki a lépés, 18. lett, így mind a három előfutamban erről a helyről kellett rajtolnia.

Nagyon szépen jött fel mindegyik előfutamban és végül a 11. helyen jutott az első futamba. Itt a kilencedik helyen futott be, de belekeveredett egy ütközéssorozatba, beesett az első spoilere és tíz másodperces büntetést kapott, amivel 20. lett.

A második futamban a 20. helyről rajtolt és nagyon szép versenyzéssel jött fel a 10. helyre.

Az látszik Menyán, hogy a tempója nagyon jó, meg merem kockáztatni, hogy akár a győzelemhez is elég, kicsit több rutint kell szereznie a Junior mezőnyben, erre pedig kiválóan alkalmas volt ez a verseny, de így is nagyon elégedettek voltunk a teljesítményével.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, JuniorMax
Résztvevők: 23
Összesített végeredmény: 15.
2. futam: 10.
1. futam: 20. 9.
Előfutamok összesített: 11.
3. előfutam: 17.
2. előfutam: 7.
1. előfutam: 11.
Időmérő: 18.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., SOLENAL Organic Disinfection, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House, Solenal Organic Disinfection

Legfrissebb cikkek