Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egerben megjött az étvágyuk, így a következő bajnoki fordulóra is győzelmi reményekkel érkezik Gyarmati Ariel és Kocsis György.

Habár nem volt tervben, de a siófoki páros matematikai esélye megvan az idei ORC bajnoki címre, így mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy futamról futamra közelebb kerüljenek hozzá. Első körben az átkeresztelt Vértes Rallyn, ami a korábbi Székesfehérvár Rally pályáit foglalja magába. A szakaszok jól ismertek Gyarmatiéknak, bíznak benne, hogy ez úttal a szerencse is melléjük áll.

Gyarmati Ariel: Az Eger Rallyn felraktuk a lécet azzal, hogy megnyertük a futamot, így most sem adjuk alább. A Vértes Rallyn is szeretnénk minimum a dobogón végezni, lehetőleg minél magasabb fokán.

Elég komplett verseny lesz, hiszen két napba sűrítettek össze mindent a szervezők: szombaton a pályabejárás mellett az átvételeket intézzük a csapattal, vasárnap reggel pedig már rajtolunk. A szakaszok nem lesznek ismeretlenek számunkra, hiszen az elmúlt pár évben, a Székesfehérvár Rally részeként már autóztunk rajtuk. Ugyanebbe az irányba, kb. ugyanígy. Mindössze annyi lesz a különbség, hogy a központ ez úttal nem Székesfehérváron, hanem Móron lesz.

Nagyon szeretünk ezeken a szakaszokon versenyezni, a tavalyi necces, rázós részeket idénre újra aszfaltozták, így viszonylag jó minőségű utakon tudunk majd menni. Igazán jó időeredményeket szoktunk elérni, viszont az utóbbi években sajnos egyszer sem sikerült célba érnünk. Sőt, volt olyan is, hogy a nagy abszolút értékelés 5. helyéről estünk ki…. Az igazán fájdalmas volt.

Az év elején, de főleg Egerben úgy néz ki, hogy egész jó beállítást találtunk a Mitsubishi alá, ezért a mostani versenyhétvége előtt sem nyúltunk ehhez hozzá, hiszen ezek is hasonló jellegű pályák lesznek, mint a hevesi derbin voltak. Menet közben pedig úgyis tudunk majd finom hangolni. Az autón így mindössze csak a kötelező revíziót végeztük el, hogy műszakilag is kifogástalan legyen.

Bízunk benne, hogy az időeredményeink most is hasonlóak lesznek az elmúlt években elértekhez, csak most a végkimenetel is szerencsésebb lesz.

Kocsis György: Sokkal jobban készülök erre a versenyre, mint általában szoktam. Olyan lelkes vagyok, hogy az RSB pályaajánló videóit is megnéztem. Ezekből már tisztán látszik, hogy a vízválasztó az Oroszlány-Kőhányás szakasz lesz, bár egyik gyorsasági sem ígérkezik könnyűnek. Még úgy sem lesz könnyebb dolgunk, hogy vannak ismereteink a pályákról. Meg kell küzdeni minden másodpercért, leginkább azért, mert az ellenfelek sem adják majd könnyen a pontokat. Ráadásul, Hevesi Pistiéknek ez félig-meddig hazai pálya, Rongitsék és Bacsáék pedig ugyanolyan jó pályaismerettel rendelkeznek, mint mi.

Egerben megjött az étvágyunk, így mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy a Vértes Rallyn is győztesként intsenek le bennünket. Hiszen nincs semmi még elveszve, az esélyünk még meglehet az idei bajnoki címre – de ahhoz hoznunk kell az összes jövőbeli futamot, és a legtöbb pontot kell bezsebelnünk. Bízom benne, hogy idén megszakad a pechszériánk, és most a célban fejezhetjük be a Vértes – régi időket idézve Székesfehérvár – Rallyt. Hozzon szerencsét nekünk a névváltozás! Mint mindig, most is győzni megyünk… De nem csak rajtunk és a tudásunkon, hanem a szerencsén is fog múlni.

Legfrissebb cikkek