Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hosszú kihagyás után újra az Országos Rallye Bajnokság RC3-as kategóriájában versenyez a Solid Racing Team párosa, a Kondella Péter - Szilassy Arnold duó.

A páros kettő évvel ezelőtt a Nyíregyháza Rallyen versenyzett utoljára, ahol bár kiestek, de mégis sikerült megnyerniük az RC3-as kategória bajnoki címet. Az idei évre a Mitropa Kupát tervezgették, ám a koronavírus járvány és az ezzel elmaradó versenyek nem tették ezt lehetővé.

„A 2019-es Székesfehérvár Rallye-n ültem versenykörülmények között utoljára a Hondában, de akkor féltengelytörés miatt szinte a verseny elején kiestünk. Ezután szétszedtük az autót és elkezdtük felújítani. Mikor elkészült az autó, ifj. Kanyik Anti és a feleségem mentek vele egyet Orfűn. A verseny után apró módosításokat végeztünk a kocsin, aztán tervezgettük a 2020-as évet. A vírushelyzet miatt sajnos nem tudtunk elindulni sehol, még a motor programozását sem tudtuk megcsináltatni. Júniusban tudtuk ezt pótolni, amikor is csapágyas lett az új motor. Most az egri verseny előtt készült el újra, fel van programozva és sikerült is gurulni vele hétfőn” – kezdte a beszélgetést Kondella Péter.

Szeretnek Egerben versenyezni, sok emlékük van innen. A jó minőségű és széles pályák is fekszenek az autójuknak.

„Egerből csak jó emlékeim vannak, szeretem is az egri pályákat. Azt gondolom, ezek pont a Hondának valók és abszolút ideális arra, hogy ennyi kihagyás után újra versenyezzek. Igaz, hogy tempósak, de az utak szélesek és jó minőségűek. 2018-ban autóztunk itt 2WD első időket, így alkalmas arra, hogy jó időket lehessen rajtuk menni. Egyedül a sötét gyorsaságitól ódzkodom, mert gyenge fényben nem szeretek menni” – tette hozzá Péter.

Nem tervezik, hogy ennyi kihagyás és technikai probléma után kupával térjenek haza, de szeretnének egy újabb jó emléket az egri versenyről.

„Nincsenek elvárásaink magunkkal szemben, nem fogjuk nézegetni az időket. Két fontos dolog van, a Hondát technikai problémák nélkül vigyük el a célba és teher nélkül jól szeretnénk magunkat érezni. Reálisan látjuk, hogy régen nem versenyeztünk és a kategóriánk gyengesége miatt felsorolnak majd minket az erősebb autókhoz. Egyedül a 2WD Kupa, ami érdekes lehet számunkra” – zárta a beszélgetést Kondella Péter.

A csapat együttműködő partnerei: ATG&CO Kft., Best-Vill 2000. Kft., C+D Automatika Kft., CorVinum Zrt., Dokutech Center Kft., Ecoffice Technology Kft., Egrokorr Festékipari Zrt., Evolution Consulting Kft., Hancosy-X Kft., Huniper Permetező Kft., Innovitas Nonprofit Kft., Ital Logisztika Kft., Koós-Wéber Kft., Kudo Trade Plus Kft., Mango Reklámügynökség Kft., Raiker Kft., Seqomics Kft., Tower-Tech Kft., Vibro-Service Kft., Labnet Hungary Kft., Orinion Way Kft., Hópárduc Klíma Kft.

Legfrissebb cikkek