Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A folyamatosan változó helyzetben úgy néz ki, idén főleg itthon tud majd rajthoz állni Gyarmati Ariel és Kocsis György. Sajnos a magyar bajnokik esetében sem lehet most még két vagy több hónappal előre látni, de a siófoki duó minden lehetőséget kihasznál a versenyzésre. Így ott lesznek a hétvégén a HELL 26. Miskolc Rallyn is, és céljuk az ORC kategóriagyőzelme.

Gyarmati Ariel: Nagy izgalommal várjuk a hétvégi Miskolc Rallyt, hiszen számunkra ez lesz idén az első igazán komoly futam. Több szempontból is kíváncsi leszek erre a megmérettetésre. Egyrészt azért, hogy az eddigi, kisebb versenyeken szerzett tapasztalatokat és beállításokat mennyire tudjuk kamatoztatni, illetve hogyan tudjuk felhasználni a további fejlődésünkre.

Úgy gondolom, hogy a Mitsubishi futómű-beállítása nagyon jó irányba halad, az autó sokkal jobban viselkedik, mint eddig. Nem is nyúltunk hozzá a legutóbbi, bakonyai derbi óta. Másrészt pedig kíváncsian várom, hogy az eddigi és az új ellenfelekkel szemben mire leszünk majd képesek. Nagyon szeretnénk a dobogón végezni, és mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy minél magasabbra fokára állhassunk fel. Bízunk benne, hogy a defektek elkerülnek bennünket, hiszen a szoros csatákban az egész verseny kimenetelét meg tudják pecsételni.

Szeretettel várjuk a nézőket a pálya szélére, a versenytársaknak pedig jó és balesetmentes küzdelmeket kívánunk!

Kocsis György: Nyári emlékem nem nagyon van a Miskolc Rallyról, hiszen általában áprilisban szokott ellátogatni a mezőny Borsodba. Érdeklődéssel várjuk, hogy milyen lesz ezeken a pályákon, a nagy kánikulában versenyezni – bár, ha hihetünk az előrejelzésnek, akkor változékony időnk lesz a hétvégén.
A pályákat kivétel nélkül ismerjük és szeretjük, mindössze annyi változás lesz bennük idén, hogy a Garadna-Mályinka szakaszt lerövidítették, ugyanis két esküvő is lesz azon a részen, így nem akarták a szervezők, hogy a felbőgő motorok megzavarják az ünnepléseket. Az össztáv így is 424 kilométer lesz, amelyből 132 kilométert fognak kiadni a gyorsok. Négy különböző szakaszt kell majd teljesítenünk, 3-3 alkalommal egy nap alatt. Emellett a programban még a péntek délutáni prológ szerepel a miskolci salakmotorpályán.

Bízunk a jó időben, hogy nem a szerencsén fog múlni, ki hogyan találja el a gumiválasztást. Nem lennénk sportemberek, ha nem győzni mennénk – most is ez a cél, de persze mint mindig, most is sok összetevős az egyenlet. Kíváncsian várjuk, hogy a többiekhez képest mire leszünk képesek, a legnagyobb ellenfeleknek most is – többek között a Rongits-Hannus párost, Hevesiéket és Friedmannékat tartom. Unatkozni nem fogunk, az biztos, ahogyan az is, hogy garantált a jó hangulat, mint minden ORC-s futamon.

Legfrissebb cikkek