Jó formában érkezett Gyöngyösi Marcell és Kollár Károly a Mecsek Rallyra, ahol a Rally 2-es értékelés 13-as kategóriájában nyerniük kellett volna az év végi harmadik helyhez.

A negyedik gyorsasági után vezették is a kategóriát, aztán a szokásos módon egyik kalandból a másikban keveredtek, hiszen egyszerre kaptak defektet és ment el az Opel Astra világítása a sötétben.

„Nagyon jó verseny volt – lelkendezett Gyöngyösi. – Trefort pusztán és Pécsváradon olyan sárban mentünk, amilyenben még soha. Előfordult, hogy már féktávot kellett volna venni, de az autó négy kerékkel csúszott az út széle felé. Nagyon élveztük.

A negyedik gyorsasági után vezettük a kategóriát, de az ötödiken defektet kaptunk, aztán hirtelen elment a lámpasorunk. Nem vagyok egy félős versenyző, de azért ott kapaszkodtam a kormányba rendesen.

Etapon kicseréltük a kereket, megcsináltuk a lámpasort, de az utolsó gyorson megint elment. Karcsi végig a biztosítékot nyomkodta, hol láttunk, hol nem. Ezért vissza kellett venni a tempóból, és végül harmadikok lettünk.

Nagyon élveztük a versenyt, a cél előtt volt egy hosszabb gyűjtőnk, ott jót bandáztunk az ellenfelekkel. Jó volt újra versenyen látni Neukirchner Andrist, hatalmas pacsi neki, hogy a balesete után itt volt.

Ez nekünk többet ért, mint a bajnoki harmadik hely.

Köszönjük mindenkinek, aki az idei szereplésünket lehetővé tette, a szurkolást. Voltak az idén nehéz pillanataink és nagyon jól esett, hogy sokan akkor is mellettünk álltak. Hamarosan újra találkozunk.“

A Gyöngyösi–Kollár páros együttműködő partnerei: Siraprint, Digitalway Hungary, 24H, Valemix Kft., Mobile Cafe, Grancars Kft. Tordasi Élményfalu, Flexorg, Cablework, "Technogen", Danica cukrászda, SELIX, Jurásek Kft., Kollár és társa Kft,. KFöld-Tech, Hotel Silvanus, CAPLAND, Edike Relax, CELI, Razor Telekom, Smart 19 Zrt, Cardex, Standox, ARD Color, Prime Telekom, Lodzsa Kft., Fishing Time, Meizu, DeMész Bau Kft., Ben-Ád-Tech Bau Kft., FONBAU Kft.