Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Fehérvári Csabi és csapata azért utazott el a Niederösterreich Rallye-ra, hogy versenykörülmények között derüljön ki, hogy muzsikál a Toyota Corolla új motorja, mert a Mecsek Rallye-n mindennek hibátlanul kell működnie.

Az osztrák futam egy esős verseny volt és mi úgy számoltunk, hogy helyben vásárolunk majd abroncsokat, de pechünkre a sógoroknál nem volt 15-ös méretben vizes gumi. Úgyhogy maradtak a puha sliccek, ami vízen nem egy optimális döntés, főleg úgy, hogy a kategória második, illetve az abszolút negyedik helyért meccseltünk. Az, hogy tesztelni mentünk elég gyorsan feledésbe is merült, mert a motor kifogástalanul működött, az autó rendben volt, minket pedig elkapott a versenyláz.

Elállt az eső, de rettenetesen vizes volt, és éppen az a pálya következett, ami nagyon tetszett. Utolértünk egy autót, megelőztük, de a lendület annyira vitt minket, hogy egy visszafordítóban elmértem a féktávot és leugrottunk az útról. A csapattól elnézést kértem, de nem bánkódtam nagyon, mert versenyeztünk, az autó pedig jól működött, csak kis szépséghiba esett rajta, gondoltam én. Haza jöttünk és egy alapos mosást követően a srácok jelezték, hogy kivennék a motort és fölraknák huzatópadra az autót. Rendeltem egy új homlokfalat, a fiúk megigazították az elejét, mindent kicseréltek, amire szükség volt, hétfőre pedig menetkész volt a Corolla.

A Mecsek Rallye péntek délutánjáig a saját tempómat fogom autózni, nem nézegetem a többieket, hogy ki, mennyit ment, majd a nap végén áttekintjük az eredménylistát és ennek fényében eldöntjük, hogy milyen tempót kell diktálnunk szombaton. Az alap célkitűzés, hogy átguruljunk a pódiumon, a többit majd meglátjuk.

Nagyon szeretem a Mecsek Rallye-t, én ezt a versenyt tekintem a hazai futamomnak, mert itt tanultam meg ralizni, ezért az elmúlt pár évvel ellentétben szeretnék végre célba érni, letudni három szuper napot. Ha minden úgy alakul, mint a Baranya Kupán, én tökéletesen elégedett leszek és akkor már kényelmesebb helyzetből készülhetünk az utolsó, nyíregyházi futamra. Mindenkinek azt kívánom, hogy hozza ki magából és a kocsijából is a maximumot és legyen egy jó versenye. Mi így vágunk neki a Mecsek Rallye-nak!

Legfrissebb cikkek