Ausztriában kezdődik az LPWMSport idei versenyszezonja. A népszerű nemzetközi versenysorozat a Mitropa Rallye Cup első állomása a hétvégi Rebenland Rally lesz. Ezen a futamon áll rajthoz a teljesen felújított Hyundai i20R5 versenyautóval, a kupa tavalyi negyedik helyezett párosa, Lovász Pál és Kürti Tamás.

Az LPWMSport a múlthéten egy nagyobb tesztet tartott, itt sikerült belakni a versenyzőknek a megújult i20-as versenygépet.

„Jól állunk a dolgainkkal” – kezdte vidáman a beszélgetést Lovász Pál, majd hozzátette: „A teszten a cseh mérnök segítségével sikerült remekül beállítani a versenyautót, nagyon jól mozog az i20-as. Az előző évben ezen a versenyen sokat csúszkáltunk, ezek az erdészeti utak többnyire nyálkásak, fagyottak, havasak voltak. Az időjárás hasonló most is, így nem számítunk más körülményekre. Elég komoly szintkülönbségek és rengeteg kanyar vár majd ránk. Szeretnék egy jó itinert írni és persze valahogy meg kell találnunk a tapadást is. Nem fogunk unatkozni az biztos, nagyon várom a futamot.”
mitropa
„Úgy gondolom, hogy tavaly belevetettük magunkat a mélyvízibe a Mitropa Kupával” – vette át a szót Kürti Tamás, majd folytatta: „Idén persze annyi előnyünk van, hogy már az előző évben megszerzett tapasztalatok birtokában állunk rajthoz ezeken a futamokon. A nevezési lista is azt mutatja, hogy ismét erős a felsorakozott mezőny. Szokás szerint sűrű programunk lesz a hétvége folyamán. Csütörtökön és pénteken délelőtt van lehetőség a pályabejárásra, ezzel párhuzamosan délelőtt átvételek zajlanak, és péntek kora délután már rajtolunk is. Összesen hét gyorsasági szakaszt kell teljesítenünk az első versenynapon, szombaton pedig kilenc szakasz vár ránk.”

Az LPWMSport Partnerei: CREDOBUS, Lisztes Trans Kft., KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Millers Oils, Expert Lajta Kft., Hankook Racing Tyres, Diesel DR, Total, Bus Center Kft., Hungarofék Kft., Pirto-vill Kft., Kaláka Pincészet, B EURO CAR Kft.