Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az Országos Rally Challenge abszolút ötödik helyét szerezte meg a V-V Rally Racing párosa a Strider Zoltán - Apkó András duó a Taxi4 Székesfehérvár Rallyen.

Zoli a verseny előtt elmondta, hogy a top ötben szeretne végezni, így a technikai problémák ellenére ez egy nagyszerű helyezés, amitől boldogan térhettek haza.

„Már annyira ragaszkodunk az ötödik helyhez, hogy az ötödik hely is ragaszkodik hozzánk. Két szerencse számom van, az öt és a huszonöt, huszonötödik nem akartam lenni, de az ötödik összejött” – árulta el mosolyogva Strider Zoltán a verseny után.

Nem volt minden ilyen egyszerű, hiszen kalandos versenyt tudnak a hátuk mögött. A második szakaszon egy murvás kanyarban lecsúsztak az útról, a kerék telekerült murvával és kövekkel, ami később nagy fejfájást okozott a srácoknak. Időben igaz nem vesztettek sokat, ám a kerék rázása és vibrációja megbolondította a váltó gyorsulás mérőjét és folyamatosan elvette a gyújtást és kidobálta a váltót sebességből.

„Az első napon nagy fejfájást okozott nekünk ez a kerék probléma, már úgy mentünk be szervizbe, hogy nincs ötödikünk, de szerencsére nem a váltóval volt a baj” – folytatta a beszélgetést Zoli.

A városi szuperspeciálon csak maguk és a nézők örömére autóztak, majd másnap próbálták tartani a tempót. Több defektet is összeszedtek, amiket szerencsére nem kellett a szakaszon cserélniük, és folyamatosan jöttek fel az eredménylistán.

„A kilencedik szakasz volt a legdurvább, mert az elágban megforogtunk. Egy ártalmatlan szituáció volt, de a folytatásban nagyon rossz hangok jöttek ki az autóból. Kiderült, hogy a difi okozta, ami megszorult és szétszakadt a háza. Rendesen bele lehetett látni és az olaj is elfolyt belőle. Kicsit összetörtünk, hogy mi lesz, hiszen a szervizből azt az infót kaptuk, 20% esély van rá, hogy beérjünk. Szerencsénk volt, nem csak beértünk, de a csapat időben ki is cserélt mindent az autón, így tudtuk folytatni” – tette hozzá Zoli.

Mondhatni ezután már csak figyelniük kellett, hogy megtartsák az eredményüket, hiszen előttük és mögöttük is messze volt mindenki. Külön öröm, hogy a csapat másik versenyzőpárosa a Szilágyi Patrik - Koch Péter duó a legjobb BMW-s párosként hasonlóan boldogan gurulhatott át a sóstói MOL Aréna előtt felállított céldobogón.

A folyatásban a csapat a Mátrai Hegyiversenyre látogat, ami a legfrissebb iformációk alapján mégis megrendezésre kerül, majd ezt követően az Ózd-Salgó Rallye-n szállnak harcba az újabb bajnoki pontokért.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Gulf Lubricants Hungary Kft., Pápai Beton Kft., Wimmer Trans Kft., Schönherz Informatikai Stúdió Kft., Honor Trans-Sped Kft., BM KOMP kompresszortechnika, Max-Transport Bt., Bolyki - Terra Kft., Hardy Working Tools, Láng Kft., Dr. Rettig Richárd, Cseró Kft., Pro Work, Kele Car Kft., Betonútépítő Zrt., Euroaszfalt Kft., Stravia Kft., Siva Group Zrt., Eftech Kft., Szirt-Bau Kft., Tiszta Víz Üzletház, Lead Design Kft., Confidenza Kft., Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft., AS-Mota Kft.

Legfrissebb cikkek