Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nem kellett versenyautóval a szülészetre menni és még a nyugdíjból visszahívott féktárcsa is úgy döntött, nem reped tovább, így semmi sem akadályozhatta meg Gyöngyösi Marcellt és Kollár Károlyt, hogy az idén először célba érjenek és a megszerezzék a rali 2 13-as kategóriájának második helyét.

„Kis Dróti kivárt, de ezt így is terveztük“ – nevetett Gyöngyösi. Dróti, a navigátorának, Kollár Károlynak a beceneve, aki a napokban lesz apuka és a csapat fel volt rá készülve, hogy akár verseny közben is a szülőszoba felé vegyék az útjukat.

Bár az Opel Astra új, erősebb motort kapott, tesztelni is tudtak a verseny előtt – ez másodszor fordult elő velük pályafutásuk során –, vagyis minden fényesen alakult, mégis akadt egy pillanat, amikor a verseny feladását fontolgatták.

„Volt egy kis riadalom a harmadik gyorsasági után, mert eltört a vadiúj féktárcsa. Tartalék nem volt nálunk, csak a régi repedezett. Gondolkoztunk is rajta, hogy mi legyen, mert azért egy törött tárcsa nem gyerekjáték.

Megbeszéltük, hogy végig megyünk egy gyorsaságin óvatosan, aztán megnézzük, mennyire repedt tovább. Úgy tűnt, hogy bírni fogja, így a következőn már nyomhattuk.

Az új motortól és a plusz negyven lóerőtől egy kicsit többet vártam, de szerintem még szoknom kell, el kell hinni, hogy át lehet nyomni mindenen. A speren is állítanunk kell, hogy ne akarja folyton kitépni a kormányt a kezemből.

A lényeg viszont, hogy célba értünk. Bejött Baksai Laci dumája, aki jót nevetett rajta, hogy elloptuk. Reméljük, hogy akkor ez most azt jelenti, hogy mi is egy évig célba érünk. És abban is bízok, hogy akár a kategóriában, akár abszolútban tudunk egy kicsit előrelépni, fejlődni.

Amúgy jó verseny volt és elmondani nem tudom, milyen jó átgurulni a célkapu alatt.

A Gyöngyösi—Kollár páros együttműködő partnerei: Siraprint, Digitalway Hungary, 24H, Valemix Kft., Mobile Cafe, Grancars Kft. Tordasi Élményfalu, Flexorg, Cablework, "Technogen", Danica cukrászda, SELIX, Jurásek Kft., Kollár és társa Kft,. KFöld-Tech, Hotel Silvanus, CAPLAND, Edike Relax, CELI, Razor Telekom, Smart 19 Zrt, Cardex, Standox, ARD Color, Prime Telekom, Lodzsa Kft., Fishing Time, Meizu, DeMész Bau Kft., Ben-Ád-Tech Bau Kft., FONBAU Kft.

Legfrissebb cikkek