Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Székesfehérváron tovább folytathatja sikeres 2019-es szereplését Gyarmati Ariel és Kocsis György.Székesfehérváron tovább folytathatja sikeres 2019-es szereplését Gyarmati Ariel és Kocsis György.

A siófoki duó most is a stabilitás jegyében készül az ORC bajnokság soron következő állomására, amit június 8-9-én rendeznek meg a fejéri megyeszékhelyen. Remélhetőleg idén az a pechszériájuk is megszakad, ami ezen a helyszínen jellemezte szereplésüket az elmúlt két évben.

Gyarmati Ariel: Miskolc óta várjuk már a Székesfehérvár Rallyet, annyira kedveljük az ottani pályákat és a légkört. A legjobban a szombati szuperspeciálra készülünk, amit a városközpontban, az Alba Plaza mellett rendeznek meg. Rengeteg nézőre számítunk idén is, meg is próbálunk egy kicsit a kedvükben járni és minél látványosabban autózni.

A pályák zöme változatlan lesz a tavalyihoz képest, csak minimálist variáltak rajtuk. Átlagos erőpróbának ígérkezik a versenyhétvége, de az időjárás megtréfálhat bennünket. Továbbra is a stabilitás jegyében haladunk az autóval, ennek érdekében pedig nagyon sok olyan alkatrészt kicseréltünk már, aminek lejárt a „kilométer-szavatossága”. Így konkrét fejlesztés most sem eszközöltünk rajta, csak az általános revízió hajtottuk végre a Mitsubishin.
Jelenleg a bajnokság első helyén állunk, úgyhogy mindenképp az a cél most is, hogy a dobogón végezzünk –lehetőleg minél előrébb, hogy megőrizzük a vezető pozíciónkat. Biztosan nehéz dolgunk lesz, hiszen a dobogó egyes fokaira 8-10-en is pályázunk, aki érdekelt a bajnoki címben, mindenki ott lesz. Ráadásul nagyjából hasonló esélyekkel is indulunk, így hatalmas csaták várhatóak.

Kocsis György: Rettentő módon izgulok, mert a futam előtt nem volt időnk arra, hogy elmenjünk egy vajákos asszonyhoz levetetni rólunk a fehérvári rontást… Pedig jó lett volna e téren is mindent megtenni azért, hogy az autó ne álljon meg a versenyen – mint ahogy az elmúlt két évben. A tavalyi eset különösen fájt, hiszen az abszolút 5. helyről estünk ki, miközben a kategóriát és az ORC értékelését is toronymagasan vezettük. Idén szeretnénk ezt az eredményünket megismételni, és egészen a célvonalig megőrizni, problémamentesen. Bízunk benne, hogy Miskolccal az idei évre szánt defekteket letudtuk. és így tényleg egy gondmentes futamot tudhatunk majd magunk mögött, ahol reális képet kaphatunk a teljesítményünkről is.

Vadul készülünk tehát, a csapat dolgozik az autón, mi pedig péntek reggel belevetjük magunkat a munkába. Az aznapi pályabejárást követően szombat délután a városközpontban rendezett szuperspeciállal, majd a kőhányási gyorsaságival kezdjük meg a hivatalos programot – utóbbit 3 alkalommal kell majd teljesítenünk. Vasárnap további 9 szakasz vár ránk, 3 körben. A cél a győzelem, de persze a többiek sem feltett kézzel jönnek majd oda.

Legfrissebb cikkek