Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Magabiztos győzelemet aratott Krózser Menyhért Jesolóban, a CEE Bonus Cup Mini kategóriájában, ahol a döntőt és a szuperdöntőt is megnyerte. Fodor Géza pedig idei első versenyén a DD2 Masters mezőnyben állhatott dobogóra.

Olaszországban rendezték a Közép-Európai Rotax Max Challange (CEE) Bonus Cup futamát, amely az ötfutamos bajnokság előtti önálló, rangos verseny. Az MHH Kart Team két versenyzővel képviseltette megát és fennállásának egyik legjobb eredményét érte el.

„Az eredeti tervek szerint csak Fodor Géza indult volna a versenyen, aki a magyar bajnokság mellett a CEE-sorozatban is szerepel – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Menyával az olasz WSK és ROK sorozatokra koncentrálunk az idén, és csak pár nappal a verseny előtt döntöttük el, hogy rajthoz állunk mi is.

Jól tettük, mert nagyon sikeres hétvégénk volt. A CEE mezőnye nem olyan nagy, mint az olasz bajnokságoké, de több jó versenyző is rajthoz állt.

Menya az edzéseken még nem volt a leggyorsabb, de az időmérőre odatette magát és megnyerte. Az elődöntőben második, a döntőben és a szuperdöntőben pedig első lett, így a hétvége összetett értékelésében is megnyerte a Bonus Kupát.“

Míg a 11 éves Krózser Menyhért már több versenyen van túl az idén, a csapat senior pilótája, Fodor Géza fél év szünet után tért vissza a pályára.

„Furcsa, de nagyon jó volt újra versenyezni – mondta Fodor. – Két hete Görögországban voltam egy edzőtáborban, de más dolog az edzőtábor és más egy jól felgumizott, gyors pályán menni, nagyon erős ellenfelek között. A fél év kihagyást éreztem, vasárnapra rendesen elfáradtam.

Ennek ellenére, a szuperdöntőre éreztem rá, hol kell fékezni, mikor kell a gázra pattanni. A vége egész jó volt, de van még hova fejlődnöm. A DD2 Masters mezőnyben harmadik lettem, ami nagyon jó eredmény. Időben lehettem volna közelebb az első két helyezetthez, de ezt a két srácot nagyon nehéz lesz az idén elkapni.

Örülök, hogy újra versenyezhettem és hogy a csapatunk ilyen szép sikereket ért el.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini
Résztvevők: 21
Összesített eredmény: 1.
Szuper döntő: 1.
Döntő: 1.
Elődöntő: 2.
Időmérő: 1.

Fodor Géza, DD2 Masters
Résztvevők: 13 (29)
Összesített eredmény: 3. (11.)  
Szuper döntő: 3. (11.)
Döntő: 4. (14.)
Elődöntő: 3. (10.)
Időmérő: 3. (13.)
*Zárójelben a DD2 eredmények

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ: www.facebook.com/menya.hu

Legfrissebb cikkek