Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Idei egyik legnehezebb versenyén vett rész Krózser Menyhért a ROK Finalen az olaszországi Adriában, ahol a Bridgestone Kupa harmadik helyét szerezte meg.

A verseny különlegessége volt, hogy a Finalre más bajnokságból is több résztvevő érkezett, így a Mini ROK kategóriában 17 nemzet 51 versenyzője állt rajthoz. Menya ezúttal is többször megvil-lantotta gyorsaságát, de az is látszott rajta, hogy nem tudta teljes tudását kamatoztatni.

Az időmérő összesített eredménye alapján 31. lett, az előfutamok összesített eredménye szerint pedig 37., így nem jutott ugyan a döntőbe, de a Bridgestone Kupa futamra igen, ahol a harmadik helyről rajtolt, sokáig vezetett is, végül pedig harmadik lett, így felállhatott a dobogóra.

Krózser Menyhért, Mini ROK

„Többször kifejezetten szépen ment Menya, az időmérő futamomon két körön keresztül övé volt a pole-pozíció, de aztán elkövetett egy apró hibát, két kerékkel lecsúszott az ideális ívről, ami előg volt ahhoz, hogy lemaradjon az előtte menőktől és ne húzza őt a szélárnyék – mondta Németh Balázs, Menya szerelője. – Nem volt rossz a teljesítménye, de nem tette bele teljesen a rutinját.

Az előfutamokon már a régi Menya kezdett visszatérni. Sajnos nem jutottunk döntőbe, de rendeztek egy Bridgestone Kupa futamot – a döntőbe nem jutók számára –, itt a harmadik helyről rajtolt és harmadiknak is futott be. Ezen a versenyen nagyon fegyelmezett volt, pontosan azt csinálta, amit mutattam neki a pálya széléről.

Az utolsó körig vezetett is, akkor azonban ketten beszúrtak neki és harmadik lett. Azonban így is dobogóra állhatott, kapott dobogó sapkát és egy Bridgestone órát. Ez nagy dolog a gyerekeknek és szerintem az önbizalmának is jót tett ez az eredmény.

Versenyezhetett volna egy kicsit harapósabban is, de így is nagyon sokat fejlődött az idén, erre pedig nagyon büszkék lehetünk.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini ROK
Résztvevők: 51 (17 ország)
Bridgestone Kupa futam: 3.
Összesített: 37.
BC-futam: 19. (26-ból)
AC-futam: 23. (26-ból)
CD-futam: 15. (25-ből)
Időmérő összesített: 31.
Időmérő 1-es csoport: 16. (26-ból)


Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ
www.facebook.com/menya.hu 

Legfrissebb cikkek